2011.11.28 - III. Junior és XV. Elit Női Ökölvívó OB döntők

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés


III. Junior és XV. Elit Női Ökölvívó OB
Hódmezővásárhely

A felnőtt döntőkkel véget ért a 2011 évi országos bajnokság. Mivel a döntőkben én is érintett voltam, nem hiszem hogy a látottak alapján tudnék elfogulatlanul írni, ezért egy pártatlan ember, Perutek János cikkét teszem közzé a Küzdőtér oldalról.
 

A cikk:

Ma, a női Elit kategória döntőivel véget ért a női OB. Hódmezővásárhelyen. Amit elsősorban kiemelnék, az a rendezés, egészen magas színvonalú volt.

A bajnokság döntőit végig szurkolta a Kubai Nagykövet asszony és férje, s láthatóan jól érezte magát.


48, kg  Váry Lili VEC - Böde Anita EDI  0-5     

Váry Lili a fiatal, mindössze 17 - éves vecsési lány, nagyon szépen helyt állt, a tapasztaltabb Böde Anita ellen. Nagyon szépen egyenletesen, és technikásan bokszolt, senkit ne tévesszen meg az 5-0, az lehetett minden pontozónál csak egy pont, véleményem szerint, igen szoros jó mérkőzést láthattunk.


51, kg  Ancsin Katalin KSI - Beri Krisztina DVS 4 - 1

Ancsin Kati, nem volt csúcs formában, erőlködött és nem volt folyamatos a boksza. Beri Kriszti, okosan és jól bokszolt, a látottak alapján az eredmény túlzás, s többen, köztük Csötönyi Sándor is fordítva ítélt volna, de a bírák így döntöttek, s legyünk őszinték, Katalin, mindig teljes erőből harcol, így nem mondhatjuk, hogy semmiért kapta volna az aranyérmet.


54, kg  Némedi Csilla SGY- Vennes Dzsenifer VEC 5-0

Küzdelmes mérkőzésen nyert az esélyesebb, ám itt is meg kell jegyezni, sok volt az erőlködés, s kevés a boksz.


57, kg  Csáki Éva HOD - Rácz Leila          MTK  2-3

Ez a mérkőzés, a döntők egyik leg jobb összecsapása volt. Mind két lány, nagyon oda tette magát, s elmondhatjuk, lehetett volna fordított is az eredmény. A nézők véleménye egyértelmű volt, ők a hazai lányt látták jobbnak. Nem véletlenül, a leg jobb hazai versenyző, Csáki Éva lett a szakemberek döntése alapján.


60, kg András Nikoletta TBS - Szabó Beáta UBC 0 - 5

Az eredmény jogosságához kétség sem férhet, Beáta, végig írányítva, magabiztosan nyerte a mérkőzést, s ezzel a bajnoki aranyérmet.


64, kg  Papp Nikolett MTK - Dobos Zsuzsanna SGY 5 - 0

Bátran  mondhatjuk el, Nikolett, esélyt sem adott ellenfelének, magabiztos és erős volt, így a győzelme, nem volt kétséges.


69, kg  Oláh Eszter ESI - Nagy Bianka SZB 0 - 5

A bajnokság során, a döntőben bokszolt a leg jobban Bianka. Végig irányított, határozott erős s pontos ütésekkel magabiztos győzelmet aratott, s állhatott fel, a dobogó legfelső fokára.


75, kg  Kovács Mária PVS - Nagy Tímea DVS 5 - 0      

A bajnokság legjobban várt mérkőzése, hatalmas küzdelmet hozott. Nagy Tímea, nagyon akart, s ki is hozott magából mindent, ám Kovács Máriát nem tudta legyőzni. Mind a négy menet, hajtós volt, mind a két lány bele adott mindent, tán a nagy akarat is gátolta őket, egy picit, legalább is Kovács Marcsi szavaiból ez érződött ki, - nagyon görcsös voltam, nem boszoltam jól, mondta világbajnok nőnk, bár ezzel azért nem érthetünk teljesen egyet, ám elfogadjuk, hisz Marcsi maximalista, és ennek csak örülhetünk mi nézők, és a szakma is.

Jó mérkőzés volt, gratulálunk mind két lánynak, sok ilyen presztízs küzdelem, s hozzáállás kellene a hazai ökölvívásban.


81, kg  Angeli Cserne SZB - Monostori Klaudia SZD 5 - 0

Ezen a mérkőzésen egy lány akarata érvényesült, győzött az akaratosabb s  jobb versenyző.      


+81, kg Angyal Afrodité  HOD - Ipacs Patrícia ESI  AB az első menetben.

Ezen a mérkőzésen nem volt szükség a pontozásra. Angyal, hatalmas ütésekkel megrendítette ellenfelét, így az egri lány edzője, Dorkó Péter, feladta a mérkőzést, így óvva, versenyzőjének egészségét.


A bajnokság leg jobb versenyzője, Kovács Mária.


A leg jobb hazai versenyző Csáki Éva


Csapatban, a hazaiak szerezték meg az elsőséget.

Szöveg és képek: www.kuzdoter.com
 

képgaléria
III. Junior és XV. Elit Női Ökölvívó OB döntők
kapcsolódó versenyzők