2011.11.22 - III. Junior és XV. Elit Női Ökölvívó OB

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

 

Junior és Elit Női Ökölvívó Magyar Bajnokság
Hódmezővásárhely 2011. november 24-27.

A 2011-es évben az ország déli határához utaznak a lányok, hogy eldöntsék, ki az ország legjobb ökölvívója. Hódmezővásárhelyen a Városi Sportcsarnok ad otthont a III. Junior és XV. Elit Női Ökölvívó Magyar Bajnokságnak. A mezőny-hasonlóan a tavalyihoz- közelíti a 100 főt, hiszen az előzetes nevezések alapján 35 junior és 62 felnőtt versenyző lép ringbe az alföldi városban.

Érdekes csata várható néhány súlycsoportban.
48 kg-ban a 2x junior magyar bajnok Váry Lili az idei évben az ifjúsági VB-n bronzérmet szerzett, most az első felnőtt OB győzelméhez a felnőtt EB résztvevő Böde Anita lehet a nagy ellenfél. Nem indul az idei OB-n a korábbi 46 kg-os bajnok Dobrádi Csilla.
51 kg-ban a 2010-es bajnok Mizsei Vivien nem indul, így a tavalyi 48 kg-os bajnok Ancsin Katalin esélyes az elsőségre, amiben leginkább a debreceni Beri Krisztinának van esélye megakadályozni.
54 kg-ban a VB bronzérmes Némedi Csilla címvédésre készül, erről Vennes Dzsenifer és Demeter Zsuzsa is szeretné lebeszélni. A tavalyi ezüstérmes Kis-Varga Bettina viszont nem indul el az idei OB-n.
57 kg-ban Rácz Irén helyére pályázik többek között Kovács Klára, és a tavalyi OB legjobb junior versenyzője Rácz Leila. Csombor Vivien indulása kérdéses a térdműtétje miatt.
60 kg-ban Szabó Beáta az idei favorit, de ehhez még Pikács Mercédesznek is lesz egy-két szava.
64 kg címvédője Kiss Orsolya az idei évben nem száll ringbe, így a megüresedett trónra Papp Nikolettnek, Bengernó Viktóriának és Dobos Zsuzsának is esélye van felülni. Üde színfolt lehet még Csejtei Csilla ringbe lépése ebben a súlyban.
69 kg-ban Nagy Bianka elsőségét nem igazán fenyegeti veszély. A dobogós helyekért Kozma Beáta, Oláh Eszter és Varga Tímea csatája várható.
75 kg várva várt csatája a Kovács Mária-Nagy Tímea összecsapás. Ducza Anita nincs az indulók között, úgy néz ki tőle már végképp búcsút kell vennünk.
81 kg-ban Nagy Tímea helyébe biztos új bajnok kerül, ahogyan a +81 kg-ban is mivel Sándor Lilla sérülés miatt kihagyja az idei nemzeti bajnokságot.

A junioroknál a favoritok a VB bronzérmes Nagy Kornélia Kitti,Csősz Nikolett és a VB ötödik Fadgyas Vivien. Ők hárman tavaly elsőéves juniorként lettek magyar bajnokok, így az elvárás csak a címvédés lehet. A mezőnyben még Wurst Nikolett lehet üde színfolt, de minden évben kerülnek elő új tehetségek, így nehéz jóslásokba bocsátkozni ebben a korcsoportban.

A versenyek 2011. november 24.-én kezdődnek a Városi Sportcsarnokban. Az eredményekről folyamatosan beszámolunk az oldalon.

Seres Attila

képgaléria
III. Junior és XV. Elit Női Ökölvívó OB