2011.06.01 - Katowice - VI. Uniós Bajnokság

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

A Katowicében zajló Uniós Országok Női Ökölvívó Bajnokságának első napján 3 súlycsoportban voltunk érdekeltek. Mind három magyar versenyzőnek a nyolc közé jutásért kellett megmérkőznie.

A verseny első mérkőzőjeként lépett a szorítóba Ancsin Katalin. Az 51kg-os súlycsoportban Ciere Smyth (IRL) ellen jól kezdett a KSI versenyzője, határozottan irányított, nyomás alatt tartva a magasabb ír versenyzőt, jobb egyenesei, bal horgai pedig rendre találtak. Meg is lepődtünk mikor a kijelző csak döntetlent mutatott az első menetet követően. Kata ugyanolyan összeszedetten folytatta a mérkőzést, mint ahogyan kezdte csak még fokozottabb iramot diktált, ami meg is hozta az eredményt. A második menettől már a pontozóknál is előnyre tett szert, amit folyamatosan növelni tudott. 9:4 arányú pontozással jutott tovább, következő ellenfele a spanyol Jasmina Mussa lesz.

Hasonlókép jól kezdett az 54kg-os Némedi Csilla, aki a bolgár Iltyana Galabova-val csapott össze. Csilla sem tétlenkedett rögtön magához ragadta a kezdeményezést és támadásba lendült. Hatalmas jobb csapottjaival gyorsan elbizonytalanította Galabova-t, aki csak sodródni tudott az eseményekkel. S bár időnként 1-1 rohamot megpróbált elindítani a soproni lány gyorsan megbüntette érte. Nagy fölénnyel 17:6-ra győzte le a bolgár versenyzőt. A legjobb négy közé a német Britta Wolf-ot kell majd legyőznie.

Nehéz dolga volt a 60kg-os súlycsoportban kesztyűt húzó Szabó Beátának, hiszen a hazaiak egyik legjobb versenyzőjével és kedvencével Graczyk Karolina-val kellett megmérkőznie. Az University jó tempóérzékű versenyzője az első menetben meglepte Graczyk-ot és egyértelműen nyerte a menetet, azonban a pontozók nem így látták. A nap egyetlen lengyel versenyzőjével szemben esélyt sem hagytak a bírók. Bea remekül helytállt a fordított alapállású, a nemzetközi mezőnyben már hosszú ideje meghatározó lengyellel szemben. Nagyot küzdött és szoros mérkőzést vívott a hazaiak VB bronzérmesével, de erősen lejtett a hazai pálya és jelentős pontfölénnyel hozták ki győztesnek Graczyk-ot.

A holnapi versenynap a magyar versenyzők közül egyedüliként Nagy Bianka (69kg) húz kesztyűt a holland Marichelle De Jong ellen.

Szuknai Zsuzsanna
 

képgaléria
Katowice - VI. Uniós Bajnokság Katowice - VI. Uniós Bajnokság
kapcsolódó versenyzők