2011.05.10 - Algéria-Minden éremből egyet-egyet szereztünk

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Az Algéria függetlenné válásának emlékére megrendezett nemzetközi ökölvívó torna vasárnapi finálé programjában mindhárom magyar ökölvívó kesztyűt húzott. Mivel a régióban kialakult politikai helyzet miatt több meghívott ország is lemondta a részvételt a tervezettől kevesebb versenyző érkezett a Sétifben megrendezett tornára. Így azokban a súlycsoportokban, ahol a létszám alapján lehetőség volt rá körmérkőzést rendeztek.  Ezért a bajnoki cím mellett egyéb helyezések sorsa is a döntőben dőlt el.

Elsőként Szabó Beáta lépett a kötelek közé, akinek a harmadik mérkőzésén a marokkói Ouzari Asma-t kellett legyőznie.  Bea ügyesen megoldva a feladatot jobb egyenesekkel rendre megelőzte Ouazri támadásait. S bár a végeredmény csak 3 pontos (22:18) különbséget mutatott lényegesen nagyobb fölénnyel nyert. Ezzel a győzelemmel a harmadik helyet szerezte meg a 60kg-os súlycsoportban az University versenyzője.

Következőnek Ancsin Katalin mérkőzött meg a hazai Bouarfa Malika-val, az 51kg-osok között az ezüstérem megszerzése volt a cél. Katának is sokkal jobban ment, mint az előző mérkőzésen és simán verte az algír lányt. Határozott akcióival sikeresen törte meg kellemetlen (szabálytalan, de folyamatos) ellenfele próbálkozásait. A KSI bokszolója a dobogó második fokára állhatott fel a tunéziai Zahali Maorua mögött.

A csapat harmadik tagja Kovács Mária a döntőben  Soukeina Rebih-kel (MAR) csapott össze a két nappal korábbi mérkőzésük visszavágójaként. Marcsi is jobb teljesítményt nyújtott, mint az első meccsen és nagy fölénnyel 23:13-ra verte a harcos, az utolsó pillanatig küzdő marokkói versenyzőt, akire a harmadik menetben rá is kellett számolni. A pécsi öklöző aranyérmet szerzett Afrikában.

Így a csak olimpiai súlyokban szereplő magyar csapat minden éremből begyűjtött egyet-egyet és sok tapasztalattal gazdagodott. A megmérettetés jó szintfelmérőnek bizonyult az Uniós Bajnokság előtt.
A magyar lányok teljesítménye nagy tetszést aratott úgy a közönség, mint a többi csapat tagjai között és az éremosztást követően rengetegen fényképezkedtek sportolóinkkal. A torna televíziós közvetítésének köszönhetően az utcán felismerték őket az emberek és gratuláltak, a gyerekek autogramot kértek tőlük.

Szuknai Zsuzsanna
 

képgaléria
Algéria-Minden éremből egyet-egyet szereztünk Algéria-Minden éremből egyet-egyet szereztünk Algéria-Minden éremből egyet-egyet szereztünk Algéria-Minden éremből egyet-egyet szereztünk