2011.03.25 - Két érem már biztos Csehországban

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

 

A nagy hagyományokra visszatekintő ústí nad labem-i torna második napján az éremért szálltak ringbe a versenyzők, köztük három magyar öklözővel. Illetve háromnak lett volna lehetősége megküzdeni a továbbjutásért a Grand Prix Nemzetközi ökölvívó tornán, azonban a 60g-os Papp Nikolett súlyprobléma miatt nem tudta folytatni a versenyt. Így a nőknél és a férfiaknál is egy-egy mérkőzésen voltunk érdekeltek.

Az 51kg-os Ancsin Katalin (KSI) kezdett elsőként a hazai Filipova Tereza ellen. Ancsin rögtön magához ragadta a kezdeményezést, de a jól védekező Filipova remekül állta a magyar rohamokat, így - a pontokkal egyébként az egész torna alatt fukarkodó - bírók két meneten keresztül nem láttak értékelhető találatot.  Az utolsó menetben 1pontos hazai vezetésnél Kata végig folyamatosan próbálta bontani a fordított alapállású cseh fedezékét, ami meghozta az eredményét, hiszen sikeres egyenlítést követően az utolsó pillanatban egy szép jobb csapottnak köszönhetően 2:1 arányú magyar győzelem született. A legjobb négy között a szintén cseh Jana Juranova várja.

A férfiak között Kalucza Norbert (DVS) az 56kg-os súlycsoportban szintén nagy csatában győzte le 5:4-es pontozással az örmény Avagyan Aram-t.  A döntőben jutásért a belorusz Zhukau Dzmitri-vel kell megküzdenie.

A holnapi elődöntőbe a két versenyzőn kívül még a 75kg-os Kovács Máriának (PVS) sikerült bejutnia, aki tegnap a kínai Jieli Tang-ot győzte le. A fináléért pedig az orosz Torpolova Nadezhda-val küzd meg.

Érdekesség, hogy ma egy éves kihagyást követően, újra láthattuk bokszolni a 60kg-os súlycsoport egyik meghatározó alakját az orosz Sofya Ochigavat, aki tavaly pont ezen a tornán győzte le a többszörös világbajnok Katie Taylort (IRL), majd az év hátra levő részében nem indult nemzetközi tornákon és a Világbajnokságon sem vett részt.

Szuknai Zsuzsanna

képgaléria
Két érem már biztos Csehországban Két érem már biztos Csehországban Két érem már biztos Csehországban