2011.03.24 - 42.Grand Prix Nemzetközi Ökölvívó Torna

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

 

A mai nappal 42. alkalommal vette kezdetét Ústí nad Labemben a Grand Prix Nemzetközi ökölvívó Torna. Az indulásra erősen megfogyatkozott magyar csapat mindössze öt versenyzővel érkezett Csehországba. A lányok mindhárom megrendezésre kerülő olimpiai kategóriában képviseltetik magukat Ancsin Katalin (51kg), Papp Nikolett (60kg) és Kovács Mária (75kg) révén. Míg a férfiaknál csak Kalucza Norbert (56kg) és Darmos József (91kg) húz kesztyűt.
A sorsolás meglepő módszerrel zajlott. A sorsolás levezetője nemes egyszerűséggel lediktálta a sorszámokat és a hozzátartozó versenyzőket. Így nem volt meglepő, hogy a tabella egyik ágára kerültek a súlycsoport meghatározó versenyzői, míg a másikra a kevésbé ismertek köztük a cseh versenyzők.

Párosítás:
Nők:
51kg (12 induló)
 Ancsin Katalin (KSI) – Filipova Tereza (CZE)

60kg (10 induló)
Papp Nikolett – Hajiyev Ayzanat (AZE)

75kg (8 induló)
Jieli Tang (CHN)– Kovács Mária (PVS)

Férfiak:
56kg (11 induló)
Chval Jakub (CZE) – Kalucza Norbert (DVS)

91kg(6 induló)
Darmos József (VAS) – Nurmagomedov Abdulkhamid (RUS)

Az első versenynap két súlycsoportban voltunk érdekeltek a lányoknál. A 60kg-os kategóriában Papp Nikolett az azeri Hajiyev –t rögtön elkezdte rohamozni, ami eredményesnek bizonyult, már az első menetben előnyre tett szert. S bár voltak hullám völgyei, harcosságának köszönhetően sikerült végig megtartania előnyét és 5:3-as pontozással megnyernie a mérkőzést. Holnap a norvég Egner Ingrid-del kell megküzdenie az éremért.

A 75kg-osok között szorítóba lépő Kovács Mária kínai ellenfele már ismert volt számunkra, hiszen a 2008-as ningbói VB 81kg-os súlycsoportjának selejtezőjében éppen Tangtól szenvedett segédpontokkal vereséget. Most nem hagyott lehetőséget a bizonytalan végkimenetelre. Rögtön magához ragadta a kezdeményezést és végig irányítva a küzdelmet 0:7-re verte a kínai világbajnokot ezzel bejutva a legjobb négy közé. Következő ellenfele sem lesz kisebb falat, hiszen a szuper nehéz kategória tavalyi világbajnokával az orosz Torpolova Nadezhda-val kell megküzdenie a továbbjutásért.

A lányok mellett a mai nap mindkét férfiversenyzőnk is a kötelek közé lépett. Kalucza Norbert 2:7-re verte a hazai Chval Jakub-ot. Míg Darmos József 4:4-es pontozás mellett segédpontokkal szenvedett vereséget az orosz Nurmagomedov Abdulkhamid ellen.

Holnap Ancsin Katalin, Papp Nikolett és Kalucza Norbert húz kesztyűt a legjobb négy közé jutásért.

Szuknai Zsuzsanna
 

képgaléria
42.Grand Prix Nemzetközi Ökölvívó Torna 42.Grand Prix Nemzetközi Ökölvívó Torna 42.Grand Prix Nemzetközi Ökölvívó Torna