2010.06.17 - Három érmet szereztek a lányok Franciaországban

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Háromérmet szereztek a lányok Franciaországban 

Két magyar versenyző részvételével került sor a Dunquerque melletti kis városban Grande Synthe-ban megrendezett amatőr női ökölvívó torna döntőjére. 51kg-ban Mizsei Vivien a rendező város egyik legsikeresebb sportolójával Virginie Nave-val mérte össze tudását. A 11-szeres francia bajnokkal szemben Vivien okosan és türelmesen bokszolt, egy-egy jó megoldással meglepve ellenfelét is. Bár most még a rutin győzedelmeskedett, de Mizsei megmutatta, hogy hamarosan számolni kell vele. A kiskunfélegyháziak versenyzője a dobogó második fokára állhatott fel.

A verseny utolsó mérkőzőjeként lépett szorítóba Kovács Mária (PVSK) és Garcia Tamara. A spanyol a 75kg-os kategória elődöntőjében a franciák bajnokát Erika Guerriert verte érdekes pontozással. Marcsi határozottan kezdett és az 1. menet 3 pontos magyar vezetést hozott, a különbség a következő menetben is megmaradt. Amikor is a harmadik menet elején anélkül, hogy ütés történt volna a hazai bírónő Marcsit megintette tenyeresért, így 1 pontra csökkent a magyar előny. Ezt követően már akárhogy dolgozott és vitt be több tiszta találatot is csak a spanyol kapott pontot. Az utolsó menetet már 2 pont hátránnyal kezdve, végig irányítva a küzdelmet látványos találatokkal sem tudta az eredményt megfordítani, a bírák Kovács találatait nem értékelték. Ugyan a közönség és a többi csapat edzői, versenyzői is biztosították Marcsit arról, hogy nem értenek egyet a végeredménnyel, ez nem változtat azon a tényen, hogy ezüstéremmel tér haza.
Ennek ellenére hasznos tapasztalatszerzési lehetőséget jelentett ezen a megméretetésen részt venni, hiszen sikerült olyan ellenfelekkel találkozni a szorítóban, akikkel eddig még nem, azonban az Uniós Bajnokságon illetve a Világbajnokságon számítani lehet rájuk.
A két ezüstérem mellett még Orosz Andrea (RFC) a 60kg-os súlycsoportban szerzett bronzérmet.

 


Szuknai Zsuzsanna

képgaléria
Három érmet szereztek a lányok Franciaországban Három érmet szereztek a lányok Franciaországban Három érmet szereztek a lányok Franciaországban