2010.06.16 - Két finalista az Opal Coast-on

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Két finalista az Opal Coast-on

A Franciaországban zajló Opal Coast elnevezésű nemzetközi női ökölvívó torna elődöntőjében a magyar versenyzők közül elsőként Orosz Andrea (RFC) lépett szorítóba a francia Cindy Orain ellen. A 60kg-os súlycsoportban nagy tapasztalatokkal rendelkező hazai versenyző az első menettől magához ragadta a kezdeményezést. Bár Andi végig küzdött és minden tőle telhetőt megtett a hosszabb karú ellenfele rendre megelőzte. Így a mérkőzés francia győzelemmel végződött. Andi első nemzetközi tornájáról bronzéremmel térhet haza.

Következőként az 51kg-os kategóriában Mizsei Vivien csapott össze a szintén francia Delphine Mancini-vel. A kiskunfélegyházi lány bátran kezdve próbálta hibára kényszeríteni Mancinit. Végig kiegyenlített küzdelemben sikerült 9:7-es pontozással legyőznie ellenfelét. Versenyzőnknek a döntőben a rendező város Grand Synthe büszkeségével kell megküzdenie, aki már többször volt Európa bajnokságon érmes, legutóbb pedig a Miniszterelnök kupán döntőt bokszolt.

A legmagasabb olimpiai súlycsoportban a 75kg-ban kesztyűt húzó Kovács Mária Liliya Durnyeva-val szemben mutathatta meg boksztudását. Az ukránok magas, fordított alapállású bokszolójával szemben Marcsi nagyon taktikusan bokszolt. A második menettől már végig 1-2 ponttal vezető PVSK-s versenyző Durnyeva támadásait jobb egyenesekkel, jobb csapottakkal előzte meg, amik rendre pontot értek. A végig fegyelmezetten játszó Kovács 10:7-es pontozással verte az EB ezüstérmes ukránt. A fináléban a spanyol Garcia Tamara-val kell megküzdenie az elsőségért.
   
Szuknai Zsuzsanna

képgaléria
Két finalista az Opal Coast-on Két finalista az Opal Coast-on Két finalista az Opal Coast-on Két finalista az Opal Coast-on Két finalista az Opal Coast-on Két finalista az Opal Coast-on