2009.09.19 - Három bronzérem az EB-n

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Három bronzérem az EB-n

A Női Ökölvívó Európa Bajnokság elődöntőjében három ökölvívónk is a szorítóba lépett. A 48kg-os Csík Mónika a ningbói VB 50kg-os ezüstérmesével küzdött meg a döntőbe jutásért. Az orosz Elena Savalyeva ellen Móni végig nagyon taktikusan és fegyelmezetten bokszolt. Ha célzottabban kivitelezte volna az ütéseit akár a finálé résztvevője is lehetne, így a dobogó harmadik fokára állhat fel.
Ducza Anita az Európa- és világbajnok Irina Sinetskaya ellen lépet a szorítóba a 75kg-os kategóriában. Anita nem tudta megállítani a nagy ütőerejű és gyors orosz támadásait. Bár végig küzdött Sinetskaya pontozásos győzelemével végződött a mérkőzés. Ami Anitának és a magyar csapatnak egy újabb bronzérmet jelentett.
Az utolsó elődöntősünk a többszörös Európa- és világbajnok Kovács Mária a 81kg-os súlycsoportban mérkőzött meg a román Luminita Turcin-nal. Marcsi nem volt elég koncentrált, így nem tudta végre hajtani a megbeszélt taktikát. A román az első menetben egy pont előnyre tett szert, amit végig tudott tartani. A hajrában a magyar versenyzőnek több tiszta találatot sem adtak meg Turcin viszont növelte pontjai számát, így 3 pontos különbséggel Ő jutott a döntőbe. Kovács bronzéremmel térhet haza.
Az ökölvívóink teljesítményén nagyon meglátszott a mérkőzés hiány, hiszen egész évben alig volt néhány mérkőzésük ellentétben ellenfeleikkel. Különösen igaz ez a nemzetközileg is eredményes EB elődöntőseinkre, akik otthon szinte egyáltalán nem tudnak éles mérkőzéseket bokszolni, idén pedig mindössze két nemzetközi tornán tudtunk részt venni, amiből az egyik az Uniós EB volt. Ezt figyelembe véve bár lehetett volna jobb is és sokan biztos többet is vártak szép eredmény a lányoktól a három bronzérem.
                                        Szuknai Zsuzsanna
 

képgaléria
Három bronzérem az EB-n