2009.09.17 - Hárman az elődöntőben a Női EB-n

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

A Nikolajevben zajló Női Ökölvívó Európa Bajnokságon ma négy versenyzőnk lépett a kötelek közé. Elsőként a 48 kg-os súlycsoport többszörös EB, VB érmese Csík Mónika húzott kesztyűt. Móni nehézkesen kezdett a török Derya  Aktop ellen. Vesztésre álló első két menetet követően a harmadik menet felénél egy pontos fejre mért felütéssel megrendítette a törököt, majd a menet végére két pontra tudta csökkenteni a hátrányát. Az utolsó menetben nagy hajrával meg tudta fordítani a mérkőzés állását, így 4:5-ös pontozással tovább jutott az elődöntőbe, ahol az orosz Elena Savelyeva várja.
A délben kezdődő programban Nagy Tímea következett. A 69 kg-os magyar lánynak a hazai Ivashenko Tatyana-val kellett megküzdenie. Szoros mérkőzésen végig fej-fej mellett haladtak, az utolsó menetben azonban Ivashenko meg tudta őrizni egy pontos vezetését, sőt a menet végén növelte is előnyét. Timi így pontozásos vereséggel búcsúzni kényszerült az EB-től.


A délutáni programban az első és az utolsó párként léptek a szorítóba a magyar lányok. Böde Anita (51kg) szintén ukrán versenyzővel mérte össze tudását. A rutinosabb Kob Tatyana támadásait Anita nem tudta megállítani, s bár végig küzdött, szintén pontozásos vereséget szenvedett. A fiatal magyar lánynak még rengeteg tapasztalatot kell gyűjtenie a nemzetközi mezőnyben.


A mai napon utolsóként 75 kg-ban voltunk érdekeltek, ahol Ducza Anita a lengyel Lidia Fidura-val mérkőzött meg a továbbjutásért. A küzdelmes mérkőzés első menetétől kezdve végig vezetett Anita, bár a lengyel nem adta könnyen az érmet (a bírók pedig a pontokat) az utolsó menet végére sikerült 3 pontos előnyt kivívnia és ezzel a legjobb négy közé kerülni, ahol az orosz Irina Sinetskaya-val küzd meg a
döntőbe jutásért.


A holnapi elődöntőben szorítóba lép még a 81kg-os Kovács Mária, akinek a román Luminita Turcint kell legyőznie, ha a finálé részese akar lenni.
                                                                
                                                                                                                                     Szuknai Zsuzsanna
 

képgaléria
Hárman az elődöntőben a Női EB-n