2017.12.06 - Egy-két profi eredmény hétvégéről

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

WBC és IBO övek találtak új gazdára a hétvégén!

Az év vége felé már lecsengett a legtöbb amatőr torna, a profik azonban még bőven aktívak. Nézzünk néhány címmérkőzést, érdekes párviadalt a hétvégi programból.

December 2.

Usti nad Labem, Csehország

Lucie Sedlackova Csehország (11-0-1) vs Irma Balijagic Adler  Bosznia-Hercegovina (16-10-0)

A WBC Silver pehelysúlyú öve Lucie Sedlackova derekára került. Lucie hamar szakított az amatőr ökölvívással, már 20 éves korábban a profik táborába lépett át. Jó a menedzselése, az látszik a szépen épített karrierjéből is.A WBC Ifjúsági öve már eddig is az övé volt.

Fabiana Bytyqi (12-0-0) vs Fatuma Yazidu Tanzánia (16-5-0)

Fabiana Bytyqi Sedlackova csapattársa, aki hasonlóan szépen felépített karriert tudhat eddig maga mögött. Fabiana szintén 2015-ben debütált, 19 évesen. Most a WBC Sliver pehelysúlyú övvel lett gazdagabb.

Santa Pola, Spanyolország

Elin Cederros (1-0-0) vs Ester Konecna Csehország (1-6-1) 6 menet. Santa Pola, Spanyolország

A volt cseh válogatott Konecna 2016-ban állt profinak, és nem igazán úgy alakul a karrierje, ahogy elképzelte. Amatőr eredményei alapján pedig több lehetett volna benne. Most a 32 évesen debütáló Elin Cederros ellen maradt alul pontozással.

Kühbach, Németország

Tina Rupprecht (7-0-0) vs Anne Sophie Da Costa Franciaország (24-4-0) Az interim WBC World szalmasúlyú öv Tina Rupprecht derekára került.

Tatyana Zrazhevskaya Oroszország (6-0-0) vs Oksana Romanova Ukrajna (9-20-1)

Ez a mérkőzés ugyan nem címmeccs volt, egy-két szót azért megér. Tatyana Zrazhevskaya (Black Panther) amatőrként többször is megnyerte a svéd Golden Girl versenyt 57 kg-ban. 175 amatőr mérkőzés után állt profinak. Mostani ellenfele Oksana Romanova 1972-es születésű, és akinek jó a memóriája, az 2005-ből és 2006-ból emlékezhet rá, amikor Csábi Bettina győzött ellene kétszer is.

Leicester, Anglia

Chantelle Cameron 5-0-0 Viviane Obenauf 12-4-0

Cameron a 6 menetben befejezte a mérkőzést Obenauf ellen, így mostantól ő birtokolja az IBO Continental övet váltósúlyban.

Chantelle Cameron sikeres amatőr pályafutása mellett mellesleg kick-boksz Európa bajnok is volt. 2016-ban Kazahsztánban vereséget szenvedett a finn Mira Potkonentől, így elszálltak olimpiai esélyei, ezután állt profinak. A magyarok közül Papp Nikolett 2010-ben a keszthelyi uniós EB-n szenvedett szoros (4:3) vereséget ellene.

Vivien Obenauf eredetileg Braziliában született, azonban svájci férje révén már svájci színekben bokszol. 2012-ben az Ostrom Kupán is megfordult, majd 2014-től kezdte meg a profi karrierjét.

képgaléria
Egy-két profi eredmény hétvégéről