2016.10.24 - Budapest Bajnokság 2016

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Budapest Bajnokság 2016

 Kovács Mária vegyes érzései


Szombaton zajlott le az országossá szélesedett női Budapest-bajnokság, mely egyben az elit korcsoport felmérője volt a novemberi Európa-bajnokság előtt, a többi korosztálynak pedig az utolsó lehetőség a novemberi országos bajnokság előtt ringbe lépni.

Kovács Mária a női vezető edző szívesen értékelte az egy napos versenyt.

- Tisztult a kép a közelgő Eb előtt vagy inkább bonyolódott?
- Sajnos az utóbbi, volt például olyan versenyző, aki csak eggyel feljebb tudott indulni a tervezetthez képest, de az Eb-n viszont lejjebb versenyezne.
- Kiket tudna kiemelni a mutatott teljesítménye alapján?
- Szücs Szabina, Pribojszki Kata, Korcsmáros Mercédesz munkája tetszett, s ki ne felejtsem az 51 kg-t, ahol szerintem a nap mérkőzését vívta Beri Krisztina és Barankai Virginia.
- A verseny összképe alapján inkább csalódott vagy elégedett?
- Vegyes érzelmeim vannak a látottak alapján. A két hét múlva sorra kerülő magyar bajnokság után remélem már majdnem minden sokkal egyértelműbb lesz. Azt viszont nagyon pozitívnak tartom, hogy a bemutatósokkal együtt összesen 25 pár lépett ringbe. Az igazság az, hogy a magyar bajnokság és az Európa-bajnokság túl közel vannak egymáshoz, esetemben pedig minden nagyon hamar történik, hiszen még csak nem is olyan régen kaptam meg a kinevezésemet. Az igazán átgondolt és felépített munka a jövő évet jellemzi majd, amiért már személyemben tudok felelősséget vállalni.
- A saját versenyzői mércéjéből kiindulva hogy viszonyul ahhoz, amikor ilyen komoly tétet is hordozó versenyen hobby bokszolókkal is találkozik a ringben?
- Azt gondolom, hogy a fiatalok körében és néhány felnőtt bokszolónőnél lesz esélyünk a mélyebb szemléletváltásra, ami nélkül nem juthatunk messzire. Már pedig olyan emberekre van szükségünk, akik meccseket nyernek, s ehhez az edzéseik során alázatosságra képesek.
 

Forrás: Dobor Dezső/MÖSZ

képgaléria
Budapest Bajnokság 2016