2016.04.03 - Női VB előzetes

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

AIBA NŐI ÖKÖLVÍVÓ VILÁGBAJNOKSÁG
ASTANA 2016
 

45 nap múlva megkezdődik a világbajnokság, ami egyben az utolsó riói kvalifikációs verseny is a jelenlegi 3 (51,60,75 kg) olimpiai súlycsoportban. A vb-n súlycsportonként 4 kvóta megszerzésére lesz lehetőség.

Az előzetes nevezések alapján 330 versenyzőt várnak a kazah fővárosba, ahol az újonnan épült Barys Aréna ad otthont a versenynek. A verseny egyik érdekessége, hogy a győztesek igazi aranyérmet (110 gramm) kapnak. Természtesen nagyon boldogok lennénk, ha megtudnánk mutatni egyet élőben itthon.

Erre a legnagyobb esély -a létszám alapján- a 81 és +81 kg-ban lesz, itt biztosan nem megy 16 fölé a nevezés. A legtöbbet a 60 kg (47 nevezés), 51 kg (42 nevezés) és az 54 kg (38 nevezés) súlyokban kell küzdeni az érmekért.

A magyar csapat létszáma és az indulók névsora még nincs hivatalosan kihírdetve, reméljük most is teljes csapattal tudunk részt venni a világbajnokságon.

A VB előtt még egy fontos verseny vár a 3 olimpiai súlyban versenyző lányainkra, ez pedig a törökországi európai kvalifikációs verseny.
 

képgaléria
Női VB előzetes