2016.02.25 - 67. Strandja Kupa 2. nap

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

67. Strandja Nemzetközi Női Torna
Bulgária, Szófia
 

2016. február 23-26. között rendezik meg a 67. Strandja Kupát, ahol a magyar csapat 5 versenyzővel vesz részt.
A második napon az egyetlen talpon maradt versenyzőnk, Szatmári Petra benutatkozása volt soron.


Bulgária Szófia Strandja Kupa, női elit ökölvívó verseny 2.nap:


75 kg Szatmári Petra-Caliskan Seme Törökország 2:1 (37:39, 39:37, 39:37)
Petra nagy csatában diadalmaskodott a török lány ellen, így a mai napon már a 4 közé jutásért küzdhet meg a tajvani Nien Chien Chen ellen. Chen most januárban lépett a felnőttek közé. A 2013-as junior világbajnokságon aranyérmes volt (ugyanott, ahol Petra szerezte az ifjúsági aranyérmét) majd a 2014-es ifjúsági olimpián ezüstérmet szerzett. Miatta rendezték Tajpejben a 2015-ös Ifjúsági Női VB-t, ahol a csalódást keltő 5. helyen zárt. A magyarok közül Szokol Fanni bokszolt vele egy parázs mérkőzést a 2015-ös Queens Cup tornán, ahol tajpeji győzelem született. Chen esetleges legyőzése-fiatal kora ellenére- komoly fegyvertény. Petra adottságai alapján ez teljesíthető!

Nézzük egy kicsit a mezőny további mérkőzéseit:
51 kg:
A Barankai Virginiát legyőző Cancan megállíthatatlannak tűnik, a második napon az olimpiai bajnok Nicola Adams ellen aratott megosztott pontozásos győzelmet.
A rutinos lengyel Drabik a hollandok üdvöskéjét, Alicia Holzkent győzte le, míg a török Nur Coskun Elif a francia Ourahmoune ellen bizonyult jobbnak,
54 kg:
A Kis Varga Bettina ellen diadalmaskodó Whiteside sima vereséget szenvedett a veterán olasz Davide Marzia ellen. Érdekesség, hogy Marzia 2 gyermek édesanyja és
közel 10 év kihagyás után tért vissza.
60 kg:
A Benke Sárát legyőző, szintén elsőéves felnőtt Irma Testa az angolok tehetséges versenyzőjét, Cameron Chantelle-t is legyőzte megosztott pontozással.
75 kg:
A súlycsoport sztárjai: Nouchka (NED), Guerrier (FRA), Laurell (SWE) simán jutottak tovább, de az igazi küzdelmek most kezdődnek.

képgaléria
67. Strandja Kupa 2. nap