2016.02.24 - Debreceni Pofonyparty

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Országos Női Pofon Party

Debrecen, 2016. február 21.

(Koppányi Szabolcs/DVSC cikke nyomán)

Ezúttal a "gyengébbik" vagy inkább a szebbik nem képviselői osztották a pofonokat egymásnak, mi, férfiak pedig biztos távolból (kivéve a mérkőzésvezető kollégákat) szemléltük mindezt.
Vasárnap, február 21-én délután a DVSC, illetve az Észak-alföldi Tornádó ökölvívó régió szervezésében zajlott az a verseny (11 klub több mint 30 bunyósával - még a határon túlról is),
amelyen néhány bemutató meccs mellett jó pár éles női bokszmérkőzést felvonultatva szórakoztatta a nézőket. Volt itt minden, elmaszatolt nózi, idő előtti TKO, de többnyire végig menő színvonalas ütközetek,
amelyek méltó módon reklámozták a női ökölvívást, mivel kemény, mondhatni férfias csaták zajlottak. Minden résztvevő nő, lány büszke lehet magára, hiszen volt, aki ellenfelét,
más viszont a saját könnyeit leküzdve diadalmaskodott - a másikkal vagy saját magával szemben. Szép volt, csajok, nagy szeretettel várunk benneteket máskor is Debrecenben!

Mérkőzések (nem mindenhol hirdettek eredményt a végén, mivel bemutató jellegű volt a csata):

1. bemutató 66 kg: Szakály Noémi (SÁR) - Kelemen Alexa (NYV)
2. edzőmeccs 75 kg: Papp Dorina (MAA) - Pallás Szimonetta (DVS)
3. bemutató 29 kg: Apostol Csenge (ESI) - Salánki Dominika (DVS) Üde szinfolt volt a kicsik küzdelme, ahol a korukat meghazudtoló ökölvívást mutattak be.
4. ELIT 64 kg: Korcsmáros Mercédesz (DVS) - Oláh Eszter (ESI) pontozással nyert a kék sarok: kiváló meccsen, nagy csatában győzött az egri hölgy.
5. bemutató 50 kg Bere Mónika (BMS) - Simon Evelin (HIS) Evelin harcossága felülírta a súlykülönbség miatti hátrányát.
6. bemutató 54 kg: Uhrin Csenge (VEC) - Juhász Annamária (BAS) Itt Csenge TKO-val nyert, de nem hirdettünk eredményt itt sem
7. bemutató 60 kg: Molnár Enikó (NYV) - Botos Fanni (SÁR)
8. bemutató 51 kg: Nagy Angéla (DVS) - Pap Zsófia (VEC) Mivel egyik lánynak sem jutott ellenfél a saját súlyában, így egymás ellen léptek ringbe. AZt hozták, amit a két edző várt ettől a meccstől. Angi fejlődése látványos!
9. serdülő 44 kg: Dudás Mercédesz (KŐB) - Kemenczés Adrienn (DVS) pontozásal nyert a kék sarok: agilisan bokszolt mindkét lány, de hosszú karjaira építve a remek feltartó ütésekkel (is) operáló Adrienn megérdemelten nyert.
10. bemutató 56 kg: Nagy Bianka (DVS) - Vastag Sára (NYV)
11. bemutató 57 kg: Barna Zsófi (SÁR) - Kis Bettina (VEC) Mindkét lány első alkalommal lépett ringbe. Egy kicsivel jobban sikerült a bemutatkozás a vecsési lánynak, de a sárospataki lány is nagy szívvel harcolt.
12. serdülő 60 kg: Botos Fruzsina (ESI) - Sipos Rebeka (BMS) pontozással nyert a piros sarok: vérző (de kezelt) orral is sikerült a diadal az egri leánykának, aki nem hagyta magát szintén
nagyon kemény berettyóújfalui ellenfelével szemben.
13. ELIT 57 kg: Mészáros Mariann (MAA) - Mezővári Kinga (SÁR) pontozással nyert a piros sarok: a korábbi DVSC-s bunyós, Marica immár a Madárfészekből repült hozzánk.
Eleinte ellenfele volt fölényben, de a láthatóan jó kondiban lévő Marica végül, ha szűken is (megosztott pontozás), de megfordította a derbit.
14. ELIT 57 kg: Nagy Kornélia Kitti (NYV) - Gyalai Gabriella (KŐB) pontozással nyer a piros sarok: A fiatalon is már rutinos Kitti kőbányai ellenfele nem rezelt be tőle,
így egy kimondottan ütős kis összecsapás kerekedett a meccsből, amelyet azonban megérdemelten húzott be az egy súlycsoportot lefelé váltó nyíregyházi csinos bokszoló.
15. ELIT 69 kg: Kantár Fanni (KŐB) - Kőhalmi Dóra (VEC) A 3. menetben TKO-val nyert a kék sarok: a fizikálisan nagyon erős vecsési hölgy, aki fejjel magasabb is volt ellenfelénél,
fokozatosan őrölte fel a kőbányai bunyóst, aki viszont rettentő keményen helytállt, de kétszer számoltak is rá. Mindkét lányt dicséret illeti, de Dóra győzött TKO-val a harmadik menetben.
16. ELIT 69 kg: Fürdős Krisztina (OVS) - Veleczki Zsuzsanna (DVS) pontozással nyert a kék sarok: Zsuzsi (akárcsak utána a lentebb említett Éltető Daniella)
a küzdősportok másik ágából (kick-box) rándult át az ökölvívásba.
17. Bemutató ELIT 69 kg: Oláh Eszter (ESI)-Éltető Daniella - Eszti 4 kemény menetet bokszolt Korcsmáros Mercivel, majd kis pihenő után egy súlycsoporttal feljebb a profi K-1 világbajnok Éltető ellen is ringbe lépett 3 menetre.
Ez nem látszott a teljesítményén, így méltó befejezése volt a napnak ez a küzdelem.

A házigazda DVSC jól vizsgázott, gördülékenyen zajlott le az esemény. Köszönet jár a bírógárdának is, akik mindent megtettek, hogy sok mérkőzés összejöhessen.

képgaléria
Debreceni Pofonyparty