2015.06.29 - Slovakia Cup 2015

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Slovakia Cup 2015


A szlovák-lengyel határ közeli Klin városkában rendezték meg a Slovakia Cup 2015 nevű versenyt, ahová 16 ország 235 ökölvívója érkezett meg. A házigazda Boxclub Triebel, és a klub tulajdonosa Peter Triebel nagy fába vágta a fejszéjét, amikor ekkora nemzetközi torna szervezésébe fogtak, de szerencsére jól vizsgáztak. A verseny érdekessége magyar szempontból, hogy a lányoknál is 5 korosztályban írták ki. A legfiatalabb amazonok (11-12 évesek) 3x 1perces menetidővel léptek szorítóba, és bizony szép számmal érkeztek külföldről is ilyen fiatal versenyzők! A serdülő lányok (13-14 évesek) az itthon is szokásos 3x1,5 perces mérkőzéseket vívtak.

Magyarországról két klub indult a versenyen, a Vecsés SE és az Egri SI. Vecsésről serdülő kislányt is vittünk (Tarnóczy Tamara), azonban egy sajnálatos betegség miatt nem tudott elindulni a versenyen.

A női csapat:


Vecsés SE:
J51 kg Uhrin Csenge
I54 kg Pap Zsófia
E51 kg Váry Lili
E54 kg Szűcs Szabina


Egri SI:
I60 kg Kiss Marietta
E64 kg Oláh Eszter

Az eredmények:

Uhrin Csenge:
Csenge junior 48 kg-ban indult, azonban egyedül volt ebben a súlycsoportban, ezért összevonták az 50 és 52 kg-al. Az első napon edzőmérkőzést bokszolt a serdülő dán Anna Rasmussennel, majd szombaton az elődöntőben a szintén dán Laura Hultelberg ellen aratott egyhangú pontozásos győzelmet. A döntőben a másik ágról újra csak dán versenyző várt rá, Amalie Berner ellen pontozásos vereséget szenvedett, így ezüstéremmel zárta a viadalt.

Pap Zsófia:
Zsófi is egyedül volt az ifi 51 kg-ban, így felkerült az 54 kg-os mezőnybe. A német Dominique Gorlich ellen pontozásos vereséget szenvedett az első napon. Gorlich később megnyerte a tornát.

Kiss Marietta:

Maya súlyában két induló volt, így a döntőben kellet csak ringbe lépnie. A hazai Renata Vitkovicova ellen sikerült megszereznie a magyar csapat egyetlen aranyérmét.

Váry Lili:

Az elit 51 kg-os Lili felkészülése nem volt zavartalan, ez látszott a teljesítményén is. Szoros mérkőzésen meglepetés győzelmet aratott a cseh Jana Prokesova.

Szűcs Szabina:

Szabina az elit 54 kg-os mezőnyben az első napon a dán Nadia Hezmeyahmed ellen szerzett sima pontozásos győzelmet. A második napon a marokkói válogatott Laila Marzaq várt rá. Szabina végig fegyelmezetten bokszolt a négy menet alatt, és szoros meccsen megérdemelt győzelmet aratott. A döntőben a cseh Lenka Kardova várt rá. Sajnos Szabinából sokat kivett az elődöntőbeli mérkőzés, ezért a vasárnapi meccsre nem tudott újra feltőltődni, így ezüstéremmel zárta a viadalt.

Oláh Eszter:
Eszti a 64 kg-os súlycsoportban szombaton lépett először ringbe, ahol a cseh Lenka Petrikova várt rá. Eszti sima megérdemelt győzelemmel jutott a döntőbe, ahol a hazai Vierka Skukalkova várt rá. A mérkőzést magasan a magyar lány nyerte, ennek ellenére a bírók a szlovák lány kezét emelték magasba megosztott pontozásnál. Ezzel a döntéssel egy jogos aranytól esett el az egri leányka.

képgaléria
Slovakia Cup 2015