2015.06.29 - Bakui beszámoló

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Baku 2015


Európai Játékok



5 súlycsoportban a női ökölvívás is szerephez jutott a Bakui European Games versenyen, ahol 50 ország több mint 6000 sportolója mérhette össze tudását 20 sportágban.
Az összesített éremtáblázaton Magyarország a 11. helyen végzett 8 arany, 4 ezüst és 8 bronzéremmel. Ökölvívóink ehhez 1 bronzéremmel járultak hozzá a 75 kg-os Harcsa Zoltán (FTC) révén.

A nőknél 5 súlycsoportban lehetett indulni, ez már előre vetíti az AIBA és a NOB szándékát a 2020-as olimpiai bővítésre. A súlycsoportok a tervezett olimpiai súlyokkal egészültek ki, így 51, 54, 60, 64 és 75 kg-ban léptek ringbe a női ökölvívók. A versenyre a 2014-es bukaresti EB-n lehetett kvalifikálni, ez 4 magyar lánynak sikerült.

51 kg Ancsin Katalin KSI
60 kg Csombor Vivien Eger SI
64 kg Nagy Bianka Szeged BC
75 kg Nagy Tímea DVSC
Edző: id. Balzsay Károly

A végeredmények:

51 kg
1. Nicola Adams ENG
2. Sandra Drabik POL
3. Coskun Elif TUR
3. Saiana Sagataeva RUS
Ebben a súlycsoportban nagyon szerencsétlen volt a sorsolásunk, Ancsin Katalin már az első körben az olimpiai és világbajnok Adams ellen lépett ringbe, és sajnos nem sikerült meglepetést okoznia.

54 kg
1. Elena Saveleva RUS
2. Marzia Davide ITA
3. Anna Alimardanova AZE
3. Azize Nimani GER
54 kg-ban nem volt magyar induló. Az EB-n Kis Varga Bettina szoros meccsen maradt alul a 16 közé jutásért vívott harcban, így a bakui út is kútba esett.

60 kg
1. Katie Taylor IRL
2. Estelle Mossely FRA
3. Yana Alekseevna AZE
3. Tasheena Bugar GER
Csombor Viviennek volt a legnagyobb esélye a győzelemre, azonban szoros mérkőzésen alul maradt a szerb Jelena Jelic ellen, így búcsúzni kényszerült.

64 kg
1. Anastasia Beliakova RUS
2. Valentina Alberti ITA
3. Sandy Ryan GBR
3. Aneta Rygielska POL
Nagy Bianka is áldozatul esett a sorsolás szeszélyének, hiszen rögtön a későbbi aranyérmes Beliakova ellen kellett ringbe lépnie. Ráadásul a második menetben ki is számolták a magyar lányt, ami itthon a TV-n keresztül nézve elég érthetetlen volt.

75 kg
1. Nouchka Fontijn NED
2. Anna Laurell SWE
3. Sarah Scheurich GER
3. Lidia Fidura POL
Timinek sem sikerült a bravúr, nem tudott győzni a rutinos VB, EB győztes svéd lány ellen, aki egészen a döntőig menetelt.

A lányoknak 2016 februárjában lesz a kvalifikációs VB Astanában, addig több felkészülési tornát is rendez a kazah szövetség. Reméljük, ezeken a tornákon részt tudunk venni, és a VB-n nagyobb szerencsével lépünk majd a szorítóba.

képgaléria
Bakui beszámoló