2014.10.26 - 2014 Női OB előzetes

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

2014 Női OB előzetes

Eger ad otthont az idei évben a női ökölvívás legfontosabb hazai versenyének, a Magyar Bajnokságnak. A junior, ifjúsági és elit korosztályban 136 nevezés érkezett, ami megegyezik a tavalyi létszámmal. Az első alkalommal ringbe lépő serdülő lányok (26 fő) miatt elmondható, hogy még soha ennyi női ökölvívó nem lépett ringbe egy országos verseny keretein belül.

Sajnos a helyzet nem annyira rózsás, mint azt a számok mutatják. A főváros visszaesése egyre szembetűnőbb, ami annak is köszönhető, hogy a női mérkőzések száma gyakorlatilag nulla a központi régióban. A 2013-as kitiltása a lányoknak a Bizalom Rt. kupasorozatból indította el a lavinát, ami az idei évben sem lassult. Az erős KSI mellett a Vasas a friss igazolásokkal tud felmutatni néhány ökölvívót, a többi klubban 1-2 lány, vagy egy sem található. Ez látszik a nevezésekből is.

A vidéki klubok viszont felfedezték a női szakágban rejlő lehetőségeket, hiszen Vecsés mellett Eger, Kaposvár, Szeged, Nyíregyháza, Sopron és Debrecen, valamint feltörekvő ifjúként Helvécia is éremesélyes versenyzőket indít az idei OB-n.

Nézzünk egy kis esélylatolgatást az elit kategóriában:

48 kg: Böde Anita (KSI) visszaszerzi bajnoki címét, vagy Barankai Vírginia (Szeged) megerősíti pozicióját? Egy hét múlva megtudjuk.

51 kg: Ancsin Kata (KSI) tavaly betegség miatt nem indult, így idén csaphat össze Váry Lilivel (Vecsés SE) az elsőségért. Persze ha nem borul a papírforma!

54 kg: A regnáló bajnok Kis-Varga Bettina (PVSK) sérülés miatt május óta nem lépett ringbe, visszatérése esetén az idén több nemzetközi győzelmet begyüjtő Szűcs Szabina (Vecsés) számít a legkomolyabb kihívónak. Barátság ide vagy oda, a ringben nagy csata várható.

57 kg: A súlycsoport favoritja Nagy Kitti (NYVSC), kihívóként Rácz Irén (DVSC) vagy Faragó Orsolya (Vecsés) jelentkezhet, de nem könnyű a mezőny, el is kell jutni odáig.

60 kg: A legnépesebb csoportban a tavalyi magyar bajnok Benke Sára (Vasas) és a válogatott Csombor Vivien (Eger) végső csatája várható. Az érmekért többen is nagy csatában lesznek.

64 kg: Nagy Bianka (Szeged) elsősége biztosnak tűnik, a dobogóért harcba szállhat Kozma Anita (Halas BC) és Korcsmáros Mercédesz (NYVSC).

69 kg: Oláh Eszter (Eger) több kihívóra is számíthat. Papp Nikolett (Kőbánya), Dobos Zsuzsanna (Sopron) vagy Pécsiné Lázár Melinda (UTE) egyaránt feladhatja a leckét.

75 kg: Nagy Tímea (DVSC) győzelmét a tavalyi ezüstérmes Szabó Luca (Varkocs) próbálja megnehezíteni. Luca idén a Fehérvári Vasasból a kőszegi Fitt-Bokszhoz igazolt, de a bajnokságban a Varkocs BC színeiben indul. Na ezt még a 30Y sem tudná kibogozni!

81 kg: A Szatmári Petra (Baja)-Kovács Mária (PVSK) csata lehet az egyik legjobban várt összecsapás az idei évben.

81+kg: Kovács Mária súlycsoportváltása után a kecskeméti Markó Ágnesnek van a legnagyobb esélye a bajnoki cím megszerzésére.

Mint tudjuk, az élet a legnagyobb forgatókönyvíró, így a fenti jóslatot mindenki saját belátása szerint kezelje.

A verseny 2014. október 28-31. között kerül megrendezésre a Pásztorvölgyi Iskola tornatermében (Eger, Pásztorvölgyi út 25.)

képgaléria
2014 Női OB előzetes