2014.07.23 - 2014 EUBC Junior és Ifi Női EB, Assisi

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Ötből öt vereség

2014. július 21. hétfő

A korosztályos Eb második napján nem termett babér honfitársainknak: öt ifjúsági korú magyar lány lépett ringbe és mindannyian vereséggel búcsúztak a tornától.( Nagypál Tamás cikke.)

Folytatódott az olaszországi Assisiben a korosztályos lány Európa-bajnokság, de az első napon aratott Kiss Tünde-győzelem után (erről ITT) ezúttal nem tudunk jó hírről beszámolni, mivel az ifjúságiak között mind az öt magyar kikapott a nyolcaddöntőben. Seres Attila utánpótlás kapitány jelentett nekünk a helyszínről.

Oláh Anita 48 kilogrammban a súlycsoport favoritjával, az orosz Galieva Geliusával találkozott: „Anita sajnos túlságosan is tisztelte ellenfelét, így végig alárendelt szerepet játszott a ringben, nem volt esélye a győzelemre. Egyhangú pontozással szenvedett vereséget.”

Furó Virág 51 kilogrammban egyértelmű esélyesként lépett a szorítóba, de nem sikerült érvényesítenie a papírformát: „Nagyon harcolt, de sajnos rossz felfogásban bokszolt. Nem követte az edzők által kért taktikai utasításokat. Az utolsó menetre kezdett ráérezni, de akkor már nagyon késő volt. Nem hidegfejjel gondolkodott a ringben, inkább az ösztöneire hallgatott.”

Tar Flóra német ellenfele is verhetőnek tűnt a meccs előtt 60 kilogrammban, de a szorítóban már mást mutatott a kép. „Neki sem sikerült teljesen betartania a taktikát. Kértük, hogy távolról, hosszú egyenesekkel operáljon, de többször közel került ellenfeléhez, aki rendszeresen válaszolt a találataira. Mutatott szép dolgokat a ringben. Főként annak fényében, hogy csak két hete került be az utazó keretbe és nem volt túl sok ideje felkészülni. Bizakodásra ad okot, hogy mutatott hibái egyértelműen orvosolhatóak.”

Az 54 kilogrammos súlycsoportban Székely Flóra nem számíthatott sok jóra Mariana Maksymiv ellen. „Harcolt becsülettel, de védekezésbeli hiányosságait az ukrán maximálisan kihasználta, így mind a három bíró a riválist látta jobbnak.”

Végül a 64 kilós Takács Tímeában bízhatott a stáb, hogy megszerzi a csapat egyetlen hétfői győzelmét, de ez neki sem jött össze. „Egy fejjel magasabb lengyel ellenfele ellen nem tudott elég hatékony lenni, gyakorlatilag nem volt esélye a sikerre. Rajta is látszott végig a rutintalanság, hiszen alig négy-öt meccs van a háta mögött.”

Apró vigasz lehet egy ilyen nap után: van, amiben a magyar lányok voltak a legjobbak eddig a kontinenstornán. „Példamutató a csapat összetartása. A lányok olyan lendülettel drukkoltak egymásnak , hogy még a törökök és az olaszok is csatlakoztak hozzájuk, mert nagyon tetszett nekik a szurkolásuk. A bírók és a zsűri tagjai is megjegyezték, hogy a mieinktől hangos a csarnok.”

A hangulat ennek ellenére természetesen most nem felhőtlen, de szomorkodni nincs idő, hiszen szerdán újabb hat juniorkorú versenyző mutatkozik be az Eb-n. Kalmár Beatrix (46 kg), Dudás Daniella (54), Gáll Bernadett (63), Cseri Gitta (70), Szokol Fanni (75) és Pallás Szimonetta (80+).

Forrás: Nagypál Tamás/utanpotlassport.hu
 

képgaléria
2014 EUBC Junior és Ifi Női EB, Assisi