2014.06.01 - EUBC Női Ökölvívó EB 1. nap

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

EUBC Női Elit Ökölvívó EB 2014

163 ökölvívó részvételével megkezdődött Bukarestben az idei Európa Bajnokság, ahol hazánkat ismét teljes csapat képviseli. 2011-ben Rotterdamban 153 ökölvívó lépett ringbe, így ezen a téren minimális fejlődés tapasztalható. A magyar csapatot Balzsay Károly vezetőedző mellett Gál László, Szabó Bea és Konkoly István edzők segítik.

Az első napon a sorsolás után meg is kezdődtek a selejtezők, ahol Barankai Virginia, Nagy Bianka és Szatmári Petra rögtön győzelemmel mutatkozott be.

Nézzük versenyzőinket, és a sorsolás eredményét:

48 kg Barankai Virginia (Szeged BC)-17 induló
Nem kedvezett a sorsolás Virginek, hiszen a 16 közé is bokszolnia kellett az örmény Kristine Sargsjan ellen. Versenyzőnk sikeresen vette az első akadályt, így legközelebb a szlovén Mateja Rajteric vár rá június 2.-án. A tét a 8 közé jutás. Ha ezt az akadályt is sikeresen veszi, a török-azeri meccs győztesével már éremért bokszolhat június 4.-én.

51 kg Ancsin Katalin (KSI)-19 induló

Kata a 16 között kezdi meg a viadalt. Június 3-án a finn Sallamaari Hannonen lehet a belépő a 8 közé. Ha sikerül vennie az első akadályt, egy nappal később már keményebb ellenfelek várnak rá, hiszen a török-ír mérkőzés győztesét kell majd felülmúlnia 4-én. Kata rutinja, valamint idei nemzetközi győzelmei bizakodásra adnak okot.

54 kg Kis Varga Bettina (PVSK)-23 induló

Betti június 3-án kezd a 16 között, ahol a spanyol Gomez Babia Cristina lesz az ellenfele. Siker esetén a francia-finn páros győztese vár rá egy nappal később.

57 kg Nagy Kitti (NYVSC)-20 induló

Kitti első ellenfele a szlovák Sonia Valachova lesz. A mérkőzés 3-án a 8 közé jutásért zajlik majd. A más küzdősportokban is jártas szlovák lány nem tűnik megoldhatatlan feladatnak, így siker esetén 4.-én az ukrán-finn csata győztesével bokszolhat éremért Kitti.

60 kg Csombor Vivien (Egri SI)-23 induló

Vivi a 16 közé jutásért az egyik kiemelt esélyes lengyel Karolina Michalczuk ellen lép ringbe június 1-én. Esetleges siker esetén sem vár rá könnyű út, hiszen a spanyol-ukrán meccs győztese a következő állomás.

64 kg Nagy Bianka (Szeged BC)-20 induló
Bianka is túl van az első győzelmén, mégpedig az ukrán Nila Lipskaya legyőzésével. A következő ellenfél is szép trófea lehet, hiszen a svéd Patricia Berghult nem ismeretlen név a női ökölvívást követők előtt. A nyolc közé jutásért június 2-án lépnek ringbe.

69 kg Oláh Eszter (Egri SI)-14 induló
Eszti június 1.-én vívja első csatáját az azeri Elena Vystropova ellen. Győzelem esetén a következő mérkőzés már éremért fog zajlani a lengyel-ukrán mérkőzés győztesével.

75 kg Nagy Tímea (DVSC)-10 induló

Timi rögtön éremért bokszolhat június 2.-án a török Bayrak Serengul ellen. Győzelem esetén a fehérorosz-orosz összecsapás továbbjutója vár a debreceni versenyzőre.

81 kg Szatmári Petra (FÖS Baja)-9 induló

Petrának is bokszolnia kellett a nyolc közé jutásért, mégpedig az orosz Urakova Maria ellen. Petra győzelme komoly bizodalomra adhat okot, így optimistán várhatjuk a június 3.-i mérkőzést az azeri Aynur Razayeva ellen. A tét az érem lesz!

81+kg Kovács Mária (PVSK)-8 induló
Legeredményesebb versenyzőnk súlyában van a legkevesebb induló, így már az első győzelme érmet érhet. Ez egyáltalán nem tűnik elérhetetlennek, hiszen a litván Rimkute Cristina lesz az első ellenfele június 2-án. A következő feladat a török-orosz meccs győztese lesz, ahol nagy eséllyel a szintén rutinos orosz Irina Sinetskaya fogja győztesen elhagyni a ringet.


 

képgaléria
EUBC Női Ökölvívó EB 1. nap