2014.05.20 - 5. Ifjúsági és Junior Női Ökölvívó EB

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

5. EUBC Ifjúsági és Junior Női Ökölvívó EB
2014. július 19-27. Assisi, Italy
 

Az idén nyáron már ötödik alkalommal kerül megrendezésre az utánpótlás korú lányok részére a kontinens bajnokság. Az eddigi 4 versenyből hárman vett részt a magyar válogatott, és mindegyik viadalról érmekkel tértünk haza.

Kicsit nézzünk vissza az eddigi EB-k történetére:

Az I. Női Utánpótlás EB-t 2008-ban rendezték Bulgáriában. A magyar csapat ezen a versenyen úgy indított juniorokat az EB-n, hogy ez a korosztály nálunk még nem is létezett. Ennek tudatában a két junior érem kiemelkedően jó eredménynek számított. A csapat 5 főböl állt: Mizsei Vivien junior ezüst, Pikács Mercédesz junior bronz, Dobrádi Csilla ifi bronzérmet szerzett, Kiss Orsolya és Nyitrai Kinga az 5. helyen végzett.

A II. Utánpótlás EB-t Franciaoországban rendezték 2010-ben, innen 2 bronzéremmel tértünk haza. Az említett két érmet az ifi korosztályban Pikács Mercédesz és Monostori Klaudia szerezte.

A III. Utánpótlás EB-nek 2011-ben az oroszországi Orenburg adott otthont. Erre az Európa bajnokságra a magyar szövetség nem indított csapatot, így csak itthonról nézhettük a mérkőzéseket.

A 2012-es EB-n 5 éremmel sikerült gazdagítani a MÖSZ éremgyüjteményét. A juniorok között Hegedűs Diána ezüstérmet, az ifiknél Kalderás Erika ezüstérmet, Váry Lili, Nagy Kitti és Szatmári Petra pedig bronzérmez szerzett.

A 2014-es EB-re egy teljesen új csapat készülhet fel, hiszen a 2012-es ifi érmesek már az elit kategóriában küzdenek. Az idei csapat összetétele a június 21.-i válogató után fog testet ölteni. A Kecskemét melletti Helvécia ad otthont a junior és ifi lányok válogatójának, ahol 3 helyi versenyző is ringbe lép az indulási jog megszerzéséért. A válogató után pár nappal fel is költöznek Tatára a kerettagok, ahonnan 3 hetes felkészülést követően utaznak Olaszországba.

A válogatóra előzetes nevezés szükséges, amit június 17.-ig kell eljuttatni az info@womanbox.hu címre.

A versenykiírást rövidesen közzétesszük, addig is el lehet kezdeni a felkészülést csajok!

 

képgaléria
5. Ifjúsági és Junior Női Ökölvívó EB