2014.04.25 - Ifjúsági Olimpiai Kvalifikációs Verseny

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Ifjúsági Olimpiai Kvalifikációs Verseny, Szófia

Első alkalommal került fel az ifjúsági olimpia programjába a női ökölvívás. A három olimpiai súlyban 6-6 versenyző képviselheti sportágunkat idén augusztusban Nanjing-ban. A kvalifikációs versenyt 2014. április 14-24. között rendezték meg Szófiában, az Ifjúsági Ökölvívó VB betétprogramjaként. A fiúknál a VB egyben kvalifikációs verseny is volt.

Hazánkat 3 versenyző képviselte: 51 kg Furó Virág (DVSC), 60 kg Posta Daniella (Gyevát-Sopron) és Szabó Nikoletta (Zuglói BC). Virág és Niki még kevés mérkőzéssel rendelkezik, így nekik a tisztes helytállás mellett a többi versenyzővel történő közös edzőmérkőzések is fontosak voltak.

Az eredmények:
60 kg Posta Daniella (31 induló):
Daniella első ellenfele a német Natalia Pawletko volt, akit egyhangú pontozással sikerült megvernie, így bekerült a 16 közé. A 8 közé jutásért a koreai Park JiHye ellen lépett ringbe, és 2:1-es pontozással bejutott a 8 közé. Már csak egy győzelem kellett volna a biztos olimpiai kvalifikációhoz, ehhez az ukrán junior világbajnok Anhelina Bondarenkon keresztül vezetett az út. Sajnos szoros mérkőzésen (37:39) az ukrán lány jutott tovább. Kár volt ezért a mérkőzésért, hiszen Daniella egy kicsit koncentráltabb felkészüléssel simán túlléphetett volna ellenfelén. A vigaszágon volt még egy lehetősége versenyzőnknek, de nem tudtunk élni vele, mivel a kétszeres világbajnok svéd Agnes Alexiusson egyhangú pontozással nyerte meg a meccset és csípte el az utolsó jegyet az olimpiára.

51 kg Furó Virág (36 induló):
Virág rögtön a francia Mailys Gangloff ellen lépett ringbe, de a VB bronzérmes versenyző még sok volt a harcos debreceni lánynak. Virág fontos edzőmérkőzéseket játszott kínai, indiai és cseh versenyzőkkel.

75 kg Szabó Nikoletta (18 induló):

Nikinek sem volt szerencséje, hiszen rögtön az EB győztes, VB ezüstérmes lengyel Elizbeta Wojcikot sikerült megkapnia. Niki megpróbálta felvenni a harcot a rendkívül agresszív lengyellel, de az első menet végén kivettük versenyzőnket az egyoldalú küzdelemből. Niki így is minden dicséretet megérdemel, hiszen rövid felkészüléssel, beugróként vállalta ezt a rangos tornát. A továbbiakban indiai és román ellenfelekkel is tudott edzőmérkőzést vívni, ami fontos előrelépés a kezdő lány fejlődésében. Wojcik a későbbiekben a tornát is megnyerte.

A lányaink így kvalifikáció nélkül zárták a versenyt, a fiúk azonban megszerezték a maximálisan elérhető 3 kvótát (Komor László, Könnyű Richárd és Tóth Richárd). Komor ráadásként világbajnoki bronzéremmel is gazdagodhatott.
Ezúton is gratulálunk az egész csapatnak, és a továbbjutóknak!

képgaléria
Ifjúsági Olimpiai Kvalifikációs Verseny