2014.03.12 - Hamburgi Női Torna

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

A legjobb csapat Hamburgban!

Kitűnő eredményekkel és nagy mosollyal az arcokon tért haza a lány válogatott Hamburgból hétfő hajnalban.

A tornán a rengeteg apróbb és kevésbé apró fennakadás ellenére a legjobb teljesítményt nyújtotta a Magyar csapat. A lányok a 15 órás út után másnap még picit fáradtan kezdtek és az sem volt szerencsés, hogy minden információt csak németül mondtak el a szervezők, így néha lemaradtunk olyan információkról, hogy például mikor van a programban szünet. Ezért eshetett meg, hogy Csombor Vivi első nap szinte bemelegítés nélkül állt a szoritóba, mivel mi úgy tudtuk, hogy a szünet után következik, aztán váratlanul mégis a ringbe szólították. Ennek ellenére is győzött német ellenfelével szemben, még úgy is, hogy a tornán 4 német bíró működött.

Nagy Timi és Kozma Anita az első napon megosztott pontozással maradtak alul, mindketten erős ellenféllel szemben, Rajos Viki ellenfele pedig nem csak erősebb, de sokkal rutinosabb is volt, így egyhangú pontozással kaptunk itt ki, de Viki is az utolsó pillanatig küzdött a győzelemért.

Az elődöntőkben, a második napon Oláh Anita egyhangú pontozással és magabiztosan győzött német ellenfelével szemben, Takács Tímea és Bugyik Alexandra pedig megosztott pontozással verte azeri és holland ellenfeleit.

A felnőttek közt Barankai Virginia cseh lányt vert 3:0-ával, Ancsin Kata pedig német ellenfelét győzte le egyhangú pontozással, csakúgy, mint Kiss Varga Betti és Csombor Vivien. Kovács Marcsi súlyában körmérkőzés volt, ami miatt az előző napon kikapó litván lány ellen kellett volna szorítóba lépnie, ám ellenfele előző nap hatalmas K.O.-val került padlóra, így az elődötőben nem lépett szorítóba. Marcsi így mérkőzés nélkül, Walk Over eredménnyel került a döntőbe.

A döntőben Oláh Anita ismét egyértelmű fölénnyel verte újabb német ellenfelét, amivel nem csak kategóriájának bajnoka, de az ifi kategória legjobb versenyzője díj győztese is lett. Takács Timi szoros meccsen, megosztott pontozással maradt alul, ahol a döntetlen eredmény után, a bíróknak választani kellett a hazai és a mi lányunk között és így is csak két bíró döntött a német lány mellett. Bugyik Alekszandra minden menetben végig verte szintén német ellenfelét, és a súlycsoport bajnoka lett.

A felnőtteknél Barankai Virginia sajnos nem bírt erős holland ellenfelével, de bravúrosan helytállt és nagyon szoros csatát vívott, amivel így egy értékes ezüstérmet szerzett. Ancsin Kata kiváló taktikával, nagyon izgalmas és látványos mérkőzésen, 2:0 arányú pontozással győzött azeri ellenfelével szemben és a felnőttek legtechnikásabb versenyzőjének járó díjat is bezsebelte.

Nagy Biankának és Kovács Marcsinak a döntők napján sem jutott mérkőzés, mert mindekettőjük azeri ellenfele több kilós túlsúlyban volt, amit a szervezők természetesen nem toleráltak, így náluk az eredmény ismét Walk Over lett és sajnos bunyó nélkül kellett hazatérniük.

Összességében a lányok 5 arany, két ezüst és két bronzérem, a legjobb ifi és a legjobb felnőtt versenyző, valamint a legjobb csapat kupájával érkeztek haza, amiért nagy gratuláció jár Nekik!

Az érmesek:

Aranyérem:
ifi 48 kg Oláh Anita Varjú BC + a legtechnikásabb ifi versenyző különdíj
ifi 64 kg Bugyik Alexandra Gladiátor Győr
elit 51 kg Ancsin Katalin KSI + a legtechnikásabb elit versenyző különdíj
elit 69 kg Nagy Bianka Szeged BC
elit 81 kg Kovács Mária PVSK

Ezüstérem:
ifi 60 kg Takács Tímea Halásztelek
elit 48 kg Barankai Virginia Fehérvári Vasas

Bronzérem:
elit 54 kg Kis Varga Bettina Pécsi KSE
elit 57 kg Csombor Vivien Eger SI


forrás: Kendi Ágnes Hana

 

képgaléria
Hamburgi Női Torna
kapcsolódó hírek