2014.01.14 - 3. Nation Cup

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés


3. Nation Cup, Vrbas Szerbia

20 ország 195 ökölvívójával megkezdődött az idei év első fontos versenye a vajdasági Vrbas város sportcsarnokában. A verseny erősségét jelzi, hogy az oroszok a teljes A és B válogatottal érkeztek, de India és Kazahsztán is nagy erőket vonultatott fel. A magyar válogatott is népes küldöttséggel érkezett, a csapatot 2 junior, 7 ifjúsági és 12 elit versenyző alkotta.
 

A csapat:

Csapatvezető: Balzsay Károly

Edzők: Szabó Beáta, Seres Attila, Dorkó péter, Salánki László, Gál László

Bírók: Béki Piroska, Kendi Hana

 

Juniorok:

57 kg Dudás Daniella

70 kg Szokol Fanni

Ifjúsági:

48 kg Oláh Anita

51 kg Furó Virág

60 kg Posta Daniella

64 kg Bugyik Alexandra

69 kg Kondor Zsófia

75 kg Kaszanyi Fanni

81 kg Karacs Fanni

Elit:

48 kg Böde Anita

48 kg Barankai Virginia

51 kg Váry Lili

51 kg Ancsin Katalin

60 kg Bene Sára

60 kg Varga Melinda

64 kg Nagy Bianka

69 kg Oláh Eszter

75 kg Nagy Tímea

75 kg Szabó Luca

81 kg Szatmári Petra

 

Az első napon 45 mérkőzés volt, így az utolsó pár jóval éjfél után került ringbe. A magyar csapatból 8 lány küzdött, győzni azonban senkinek sem sikerült. 

 

Az első napi magyar mérkőzések:

Junior 

57 kg Dudás Daniella-Ba Ahmed Nour Algéria 0:3

Daniella küzdött, de sajnos az algír lány minden menetben jobb volt.

 

Ifjúsági

48 kg Oláh Anita-Ceo Francesca Olaszország 0:2

Anita remekül kezdett, az első két menetet hozta is simán, azonban a végén minden ok nélkül kiengedett és felhozta az olasz lányt, így egy bírónál döntetlen, másik két bírónál pedig szoros olasz győzelem lett a lazítás eredménye.

 

75 kg Kaszanyi Fanni-Sandakova Darima Oroszország 0:3

Fanni sajnos alapvető technikai hibákat vétett, ami folyamatosan megbosszulta magát a 4 menet alatt.

 

Elit

48 kg Böde Anita-Bouchene Souhila Algéria 0:3

Anita menetről menetre jött fel, azonban későn ébredt, így nem tudta megfordítani az eredményt.

 

48 kg Barankai Virginia-Sarah Bormann Németország 0:3

Virgi harcosan bokszolt, veresége nagy meglepetés okozott nekünk, hiszen ellenfele sokkal passszívabb volt. A bírók szerint egyhangú német győzelem született, ami nem fedi a valóságot.

 

51 kg Váry Lili-Melinda Pantis Románia 0:3

Lili az első menetben kereste még az ütőtávot, a további meneteket azonban hozta, mégis a román lány kezét emelték fel a végén. Ekkor már kezdtük látni, hogy igazából csak statiszta szerepet szánnak nekünk a bírók ezen a tornán.

 

60 kg Benke Sára-Sharipova Firuza Kazahsztán 0:3

Sára elaludt az elején, amiből majdnem baj lett, azonban a menet második felére magához tért, és elkezdett bokszolni. Végigküzdötte a négy menetet, de ellenfele jobb volt, jogosan nyert.

 

69 kg Oláh Eszter-Bahytkyzy Aidana Kazahsztán 0:3

Eszti most nem azt a harcias bunyót hozta, amit tőle már megszoktunk, aminek sajnos sima vereség lett a vége. Eszti éjfél után jutott sorra, ez sem volt túl jó ómen, ráadásként a 4 menetben a bokája is kifordult egy rossz lépésnél.

 

2. nap

 

Junior

70 kg Szokol Fanni-Semashko Maria Oroszország TKO 2m

Fanni jól kezdett az orosz lány ellen, de különösebb találat nélkül elkezdett vérezni az orra, ami az ellenfelét is felbátorította, illetve a bíró is könnyebben számolt ez miatt. Fanni orra már a meccse előtt is vérzett, ezt kezeltetnünk kell, mert fontos mérkőzések mehetnek el ezen.

 

Ifjúsági

51 kg Furó Virág-Balentien Taneceia Hollandia TKO 2m

Virág agresszívan kezdett, azonban rutintalanságát többször is jól kihasználta a holland lány.

 

60 kg Posta Daniella-Kengesbekova Kazahsztán 1:2

Daniellától sima mérkőzést sikerült elvenni, pedig azt hittük ezt már nem teszik meg. A szerb bíró azonban 40:36 arányban adta oda a mérkőzést a végig alárendelt szerepben lévő kazah lánynak, majd megbeszélésük után egy másik bíró döntetlennél szintén nem minket jelölt meg.

 

69 kg Kondor Zsófia-Nikitina Diana Oroszország 1:2

Zsófi megilletődve kezdett az orosz lány ellen, de szerencsére rájött hogy neki is van keresni valója itt, és a végére nagy csatát vívott versenyzőnk a teljesen elfárdat orosz lánnyal. Az, hogy a 2:1 oda és nem ide, már meg sem lepett minket.

 

Elit:

60 kg Varga Melinda-Meharzi Manel Algéria 0:3

Melinda nagy csatában hozta az első két menetet, de ebben a harcban el is fáradt, így a rutinosbb algír fordítani tudott. Amíg bírta szuflával, szép dolgokat csinált a pécsi lány.

 

64 kg Nagy Bianka-Minu Basumatary India 2:1

Akkora magyar fölény volt a ringben, hogy ezt már nem lehetett elvenni, mégis majdnem sikerült. Az indiai versenyzőt intették is, ez döntött a végén a javunkra. Ezzel megszületett az első győzelmünk végre!

 

69 kg Dobos Zsuzsanna-Kuandyk Assem Kazahsztán 0:3

Zsuzsa túlságosan is tisztelte ellenfelét, és mire rájött, hogy a kazah lány nem éppen a sportág csúcsa, simán elment a meccs. Azt kell mondanom, hogy Zsuzsa egy kicsit magát verte el.

 

75 kg Nagy Tímea-Pooja Rani India 0:3

Hullámzó meccs volt, hol Timi, hol az indiai lány volt fölénybe. A meccsen összeségében inkább Pooja Rani volt az irányító, így megérdemelten nyert.

 

75 kg Szabó Luca-Abdulaeva Saadat Oroszország TKO 2 menet

Luca élete első nemzetközi mérkőzésén rögtön a rutinos orosz Abdulaeva ellen lépett ringbe. A második menetig próbált helytállni a magyar versenyző.

 

81 kg Szatmári Petra-Radu Florina Románia 3:0

Ifjúsági világbajnokunk fiatal kora ellenére már most nagy tiszteletnek örvend a nemzetközi bokszvilágban, amit szerénysége és a sportág iránti alázata csak még jobban megerősít. A román lány ellen rögtön határozottan kezdett, és menetről menetre növelte előnyét, így simán hozta élete első nemzetközi mérkőzését az elit korosztályban.

 

3. nap- elődöntők

 

4 versenyzőnk volt érdekelt a harmadik versenynapon, az ifik között erőnyerőként a 64 kg-ban Bugyik Alexandra és a 81 kg-ban Karacs Fanni, míg az elit korosztályban a két továbbjutó a 64 kg Nagy Bianka és a 81 kg Szatmári Petra. Az eredmények:


Ifjúsági

64 kg Bugyik Alexandra-Monica Floridia Olaszország 2:1

Hullámzó, szoros mérkőzésen sikerült megszereznie a döntőt érő győzelmet a Győri Gladiátorok versenyzőjének.

 

81 kg Karacs Fanni-Preeti India TKO 2 menet

Fanni teljesítményét nehéz elemezni, mivel nem volt teljesítménye. Ezt unta meg az edzői team és a második menetben bedobták a törülközőt. Ez a produkciója így is bronzérmet ért, mivel ebben a súlyban 3 induló volt.

 

Elit korcsoport:

64 kg Nagy Bianka-Lisa Y. Joha De Viler Hollandia 3:0

Bianka iskolabokszot bemutatva simán nyerte a mérkőzést. Holland ellenfelére a harmadik menetben számolni is kellett, illetve orrvérzése miatt többször is megállította vezetőbíró a küzdelmet. Bianka évek óta az egyik kedvence a szerb közönségnek, amire most is rászolgált.

 

81 kg Szatmári Petra-Annamarija Marsic Horvátország 1:2

Petra ellenfele szemmel láthatóan jó erőben volt, ezt a közelharcoknál kamatoztatta is, így az első menetet el is vitte. A második menettől Petra taktikát változtatott, és gyors egyenesekkel átvette a kezdeményezést és irányítást. Innetől kezdve a horvát lány csak néhány parasztlengőssel tudta eltalálni Petrát, azonban a bíró ezeket szabályos ütésnek ítélte, mert nem szólt érte. A végén 2:1-re a horvát lányt látták jobbnak a bírók. No comment. A horvát lány meghálálta a bírók bizalmát,meg sem állt a dobogó legfelső fokáig. 

 

A döntők:

 

2 versenyzőnkre várt a feladat, hogy javítsanak a magyar csapat idei teljesítményén. Szerencsére ez mindkét ökölvívónak sikerült, így két bronzérem mellett 2 aranyéremmel zártuk az idei első nemzetközi tornánkat.

 

Ifi 64 kg Bugyik Alexandra- Stashi Kala India 3:0

Az erős fizikumú indiai lány nagy elánnal kezdett, azonban nem tudta megállásra kényszeríteni a nagy lendülettel küzdő Alexandrát, aki menetről menetre rombolta le ellenfele idegrendszerét azzal, hogy szünet nélkül nyomás alatt tartotta. Így a végén megérdemelten állhatott fel a dobogő tetejére a győri versenyző.

 

Elit 64 kg Nagy Bianka- Irina Safarova Oroszország 3:0

A szegedi lány a döntőben menetről menetre javuló teljesítményt nyújtva hozta a döntőt is. Gál László tanítványa mindig híres volt precíz, kimért iskolabokszáról, most is tiszta ütései hozták meg számára a sikert.

 

A 2 arany és 2 bronzérem jó kezdet az idei évre, ami nem kisebb kihívásokat tartogat, mint a májusi kontinens bajnokság vagy az októberi világbajnokság. Az utánpótlás korosztály sem fog unatkozni, hiszen áprilisban 3 olimpiai korcsoportban kvalifikációs verseny vár a lányokra. A tét az ifjúsági olimpiai részvétel. A többi súlycsoport a júliusi EB-n mutathatja meg, hogy mi a magyar vírtus!

 

womanbox.hu

 

 

 

 

képgaléria
3. Nation Cup
kapcsolódó hírek