2013.11.17 - 2013 Női OB, Hévíz

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés


 Női OB 2013, Hévíz
 

2013 november 20-23. között Hévízen kerül megrendezésre a Női Ökölvívó Magyar Bajnokság. A versenyre 48 klub 136 versenyzője nevezett, ami a tavalyi 109 nevezés után újabb rekord. Habár idén alaposan szétszabdalta a felnőtt mezőnyt az ifik különválasztása, ennek ellenére jó kis csaták várhatóak. Idén először 3 bajnokság kerül egyidőben megrendezésre, a juniorok, ifik és az elit mezőny külön-külön küzd meg a bajnoki címekért.

Egy kis esélylatolgatás

Az elit súlyok:
48 kg: A jelenlegi magyar bajnok Böde Anita (KSI) az esélyes, Barankai Virginia (Fehérvári Vasas) pedig az elsőszámú kihívó. A többiek inkább a bronzéremért szállhatnak csatába.

51 kg: Ancsin Katalin (KSI) indulása kérdéses a sérvműtétje miatt, nélküle Váry Lili (Vecsés) a legesélyesebb a végső győzelemre.

54 kg: Némedi Csilla a regnáló bajnok, az elsőszámú trónkövetelők Kis Varga Bettina (Pécsi KSE) és Kalderás Erika (Szolnoki MÁV).

57 kg: A tavalyi felnőtt magyar bajnok Nagy Kitti idén az ifik között indul, a megüresedett trónra a 60 kg-ról visszafogyasztó Csombor Vivien (KSI), a vecsési Szűcs Szabina és az 54 kg-ról fellépő Kovács Klára (NYVSC) is felülhet. Ebben a súlycsoportban várható a legnépesebb mezőny.

60 kg: Várhatóan a tavalyi döntő fog megismétlődni, azaz Rácz Irén (DVSC) és Benke Sára (Hranek BC) küzdhetnek meg az aranyért.

64 kg: Nagy Bianka (Szeged BC) számára a felemelt korhatárnak köszönhetően visszatérő Csejtei Csilla (HVSE) jelenthet kihívást.

69 kg: Papp Nikolett (Maccabi) és Oláh Eszter (Eger) nem először fog összecsapni. Nikolett revansot vehet az egri vereségért.

75 kg: Nagy Tímeának (DVSC) tavaly könnyű dolga volt, idén az egri Lakatos Alexandra és a fehérvári Szabó Luca sem fogja olcsón adni a bőrét.

81 kg: Úgy néz ki, hogy ebben a súlyban idén nem lesz induló.

81+kg: Házidöntő várható Kovács Mária (PVSK) és Jenei Lilla (Boxvilág) között. Bár két különböző klub színeiben indulnak, a két versenyző egyformán Szegeden készül Szuknai Zsuzsa irányításával.

Az ifik:
Ebben a korcsoportban a sikeres 95-ös versenyzők még utoljára odateszik magukat, mielőtt felmennek az elit csoportba. 48 kg-ban Gál Mónika (Szeged BC), 51 kg-ban Wurst Nikolett (Fitt-Boksz Kőszeg), 57 kg-ban Nagy Kitti (NYVSC), 64 kg-ban Csősz Nikolett (Forgi BC), 81+ kg-ban pedig Szatmári Petra (FÖS Baja) győzelme várható.
Komolyabb csata várható 54 kg-ban Faragó Orsolya (Vecsés) és Bóta Györgyi (Eger), 60 kg-ban Szabó Vanda (Ring SC Kaposvár) és Szőts Viktória (Fehérvári Vasas), 75 kg-ban pedig Kaszanyi Fanni (DVSC) és Korcsmáros Mercédesz (Harangi SE) között. 69 és 81 kg-ban várhatóan nem lesz induló.

Juniorok:
A legfiatalabbak (15-16 év) között sok még az ismeretlen ökölvívó, így nehéz bármit jósolni. A mezőnyből kiemelkedik a 48 kg-os Oláh Anita (Varjú Boksz), az 50 kg-os Viglási Alexandra (Varjú Boksz), a 60 kg-os Posta Daniella (Gyevát Sopron), valamint a 66 kg-os Kondor Zsófia (Vecsés). Kellemes meglepetés lehet még az elsőéves 70 kg-os kaposvári Szokol Fanni.

Persze az a szép a bokszban, hogy mindenki csak egy ütésre van a győzelemtől, így bármikor borulhat a papírforma.

Az OB eseményeiről folyamatosan beszámolunk az oldalon.

képgaléria
2013 Női OB, Hévíz