2013.10.18 - Változások a Női OB-n!!!

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés


Változás a Női OB kiírásában!
 

Fontos változások lesznek az idei Női Ökölvívó Magyar Bajnokságon Hévízen! Az AIBA által kidolgozott szabályváltozások alaposan átrajzolják az idei erőviszonyokat.
Nézzük, mik is azok:

Az első fontos változás az ifjúsági és elit korosztály szétválasztása. Az idei évben első alkalommal megrndezésre kerül az ifi versenyzők bajnoksága is, tehát szakítunk azzal a hagyománnyal, hogy a junior korból kilépő lányok egyből a felnőtt mezőnyben mérettetik meg magukat. Tehát idén egyidőben és egy helyen 3 OB kerül megrendezésre.

A második fontos változás a korosztályokban történt változás. A kiírás szerint az alábbi korcsoportok nevezhetnek az idei bajnokságra:
-Elit korcsoport: 1993-1974 között született versenyzők
-Ifjúsági korcsoport: 1994-1996 között született versenyzők
-Junior korcsoport: 1997-1998 között született versenyzők

Az első szembetűnő változás a versenyzői korhatár meghosszabítása 39 évre. A második fontos szabály az ifjúsági korosztály 3 évre történő kiterjesztése. Ezzel a döntéssel az eddig elsőéves elit versenyzők újra ifjúsági ökölvívókká váltak. A jelenlegi másodéves ifik pedig jövőre is maradnak az ifjúsági korosztályban, ami a 2014-ben megrendezésre kerülő Ifjúsági Olimpia és EB miatt lesz érdekes. Az idei versenykiírásban az szerepel, hogy az ifjúsági versenyzőknek 6 hónapnál nem régebbi sportorvosi igazolással kell rendelkeznie, de gondolom ez csak a 18 év alatti ifikre vonatkozik, Mindenesetre ez nem derül ki egyértelműen a kiírásból.

Várhatóan a szétválasztott korcsoportok miatt az idei évben lesznek üres súlycsoportok, azonban ez a változás megfelelő alapot ad a MÖSZ által elkezdett fejlesztésnek, aminek eredményeképpen több mint a duplájára szeretnék emelni a jelenlegi versenyzői létszámot.

A bajnoki helyezések után várhatóan az alábbi pontok lesznek elszámolva az év végi szakosztályi rangsorban:

Junior korcsoport:
I. hely 2 pont
II. hely 1,5 pont
III. hely 1 pont

Ifjúsági korcsoport:
I. hely 3 pont
II. hely 2 pont
III. hely 1 pont

Elit korcsoport (kivéve olimpiai súlyok):
I. hely 4 pont
II. hely 3 pont
III. hely 2 pont

Elit korcsoport (olimpiai súlyok):
I. hely 7 pont
II. hely 5 pont
III. hely 3,5 pont


A versenykiírást a mellékletben megtaláljátok. Nevezésnél mindenki figyeljen oda, hogy nincs lehetőség kettős nevezésre!

képgaléria
Változások a Női OB-n!!!
letölthető anyagok
 2013. női magyar bajnokság.pdf