2013.07.17 - Mesteredzővé avatták Dr. Kovács Lászlót!

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés


 Dr. Kovács László szövetségi kapitányt mesteredzővé avatták!

A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán végzettek avatása alkalmából tartott nyilvános ünnepi tanácsülésen adták át hétvégén a 2013-as Mesteredzői címeket. A TF, Dr. Bácsalmási Péter Atlétikai Csarnokában tartott ünnepségen öt szakember vette át a megtisztelő kitüntetést.

Mesteredzők 2013-ban

A Magyar Edzők Társasága, a Mesteredzői Kollégium 2013. május 16-i döntése alapján Mesteredzői címet adományozott a nemzetközi eredményekben megmutatkozó kiemelkedő sportedzői tevékenység elismeréseként öt sportszakembernek: Decsi Istvánnak (vívás), dr. Horkai Györgynek (vízilabda), dr. Kovács Lászlónak (ökölvívás), Kovács Sándor Pálnak (birkózás) és Virth Balázsnak (úszás).


Dr. Kovács László (ökölvívás)

Miután versenyzői pályafutása során súlyosan megsérült, egy ideig középiskolai tanárként dolgozott. Saját költségén létrehozta a Boksz-barátok Klubját, mely a mai napig sikeresen működő utánpótlás-nevelő szakosztály. Edzői tevékenysége során, irányításával és közreműködésével számos versenyzője ért el kiemelkedő nemzetközi szintű teljesítményt. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség edzőtovábbképzéseinek fő szervezője, előadója. 2009 óta szövetségi kapitányi feladatot lát el. 2009-ben jelent meg az Ökölvívó ABC szakkönyve. Ez a könyv tartalmazza az alap-, közép- és felsőfokú edzőképzés kötelező szakirodalmát, tananyagát. 2013-ban az Ökölvívás Érdemrenddel tüntették ki.

A womanbox.hu nevében gratulálunk a mesteredzői kinevezéshez!

Forrás:MOB

Képek: profibox

képgaléria
Mesteredzővé avatták Dr. Kovács Lászlót!