2013.06.29 - EU Női Ökölvívó Bajnokság

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

 

 EU Női Ökölvívó Bajnokság 2013, Keszthely

A "Párducok" csapata

A Vadmacskák után most nézzük végig a Párducok csapatát!

Elit:

48 kg Böde Anita (KSI)
Anita 2006 óta bokszol, és félszáz mérkőzésen is túl van már. A többszörös magyar bajnok versenyző 15 nemzetközi mérkőzésen van már túl, így rutinja akár éremhez is segítheti.

51 kg Ancsin Katalin (KSI)
Kata közel 300 menetet töltött már a ringben, az idei évben a hamburgi Girl Box Cup, a varsói Felix Stamm Torna és a Wittenburgi Torna voltak a felkészülési állomások. Katának olimpiai és világbajnokokkal kell felvennie a versenyt az éremért. A tatai táborban mutatott teljesítménye alapján senki ellen nem kell felemelt kézzel ringbe lépnie.

54 kg Kis Varga Bettina (Pécsi KSE)
Bettina 2006 óta bokszol. Az idei válogatón legyőzte Némedi Varga Csillát, majd olaszországi edzőtáborral készült a bajnokságra. A küzdelemben hasznára lehet egyéb küzdősportokban szerzett tapasztalata is.

57 kg Szűcs Szabina (Vecsés SE)
Szabina az idei évben Szerbiában lépett ringbe, majd a profi világbajnok Szebelédi Renáta kesztyűpartnereként Izraelben edzőtáborozott, ahonnan a Wittenburgi Tornára utazott. Szabina számára a tapasztalatszerzés és a tisztességes helytállás a fő cél, esetleges éremszerzése már csak ráadás lenne.

60 kg Benke Sára (Hranek BC)
Sára elsőéves felnőttként a csapat legfiatalabb tagja. Fő feladata az elit korosztályban a tapasztalatszerzés. 3 éves bokszolói múltja mellett nemzetközi tapasztalata és harcossága a fő erényei.

64 kg Nagy Bianka (Szeged BC)
Bianka rutinos versenyző, már 6 évvel ezelőtt is szerepelt a magyar válogatottban az indiai világbajnokságon. Neki a legfényesebb érem megszerzése sem irreális cél.

69 kg Oláh Eszter (Egri SI)
Eszti a regnáló magyar bajnok, az idei évben többször ringbe lépett Szerbiában, illetve a Wittenburgi Tornán. Eszti is a következő generáció meghatározó alakja lehet. Szerencsés sorsolás esetén akár érmet is szerezhet.

75 kg Nagy Tímea (DVSC)
Timi 2006-ban húzott először kesztyűt, karrierje igazán a 2010-es Uniós EB-n indult be, ahol ezüstérmet szerzett, majd még 2 VB bronzzal gazdagította éremgyűjteményét. Az AIBA világranglistáján a legmagasabban jegyzett magyar ökölvívó a 81 kg-os kategóriában a 4-ik helyen áll. Most egy súlycsoporttal lejjebb szeretne maradandót alkotni.

81 kg Kovács Mária (PVSK)
2x világbajnok bokszolónk a csapat legrutinosabb tagja. Az elmúlt 10 évben már szinte mindent megnyert, amit női ökölvívó megnyerhet. Az Uniós EB-n egyértelműen az arany a cél. Az idei évben a Wittenburgi Tornán ringbe lépő Marcsi felkészülését Szuknai Zsuzsa segíti.

81+kg Angyal Afrodité (Hódmezővásárhely)
A neve ellenére igencsak harcos lány az éremért száll harcba az EU Bajnokságon Keszthelyen.

A verseny július 1.-én kezdődik a keszthelyi Helikon Hotelben.

 

képgaléria
EU Női Ökölvívó Bajnokság