2013.05.24 - Római edzőtábor

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés


 Női edzőtábor, Róma 2013. május 3-12.

Az Olasz Ökölvívó Szövetség (FPI) meghívására érkezett 12 női ökölvívó Rómába, az olasz női válogatottal közös edzőtáborba. A vegyes korcsoportú csapat 4 junior, 4 ifi és 4 elit versenyzőből állt. A kor- és súlycsoport az olasz fél kérésének megfelelően lett összeállítva.

Az utazó csapat:
Juniorok:
46 kg Oláh Anita Kecskemét
50 kg Viglási Alexandra Varjú Boksz
57 kg Varga Krisztina Vecsés SE
70 kg Hegedűs Diána Vecsés SE
Ifik:
48 kg Gál Mónika Szeged BC
64 kg Stark Réka Skorpió BC
69 kg Korcsmáros Mercédesz Harangi
81 kg Szatmári Petra Baja
Elit:
51 kg Váry Lili Vecsés SE
54 kg Kis Varga Bettina Pécsi KSE
57 kg Kollár Melinda Gladiátor Győr
60 kg Benke Sára Hranek BC
Edzők:
Seres Attila, Borbély Erik

Pénteken délután érkeztünk meg Rómába, pontosabban a főváros katonai kerületében, La Checcignola-ban található katonai sportközpontba. A hamisítatlan laktanyai hangulatban töltöttük az első 6 napot. A puritán környezet tökéletes helyszíne volt az edzőtábornak, hiszen internet hiányában minden lány maximálisan a napi munkára tudott koncentrálni. Sajnos Varga Krisztinának az itthoni tragikus események miatt haza kellett utaznia, így 11 lányunk kezdte meg az edzéseket a jelenlévő 15-20 fős olasz válogatottal. Az első pár nap az átállásról szólt, hiszen az olaszok egész más edzéstematikával dolgoznak mint mi, de pár edzés után már felvettük a kesztyűt. Az olasz kapitány, Emanuelle Renzini edzései igencsak megdolgoztatták versenyzőinket.
6 nap és körülbelül 40 menet kesztyűzés után utaztunk tovább a Nápolytól délre fekvő Pontecagnano városkába, ahol rövid sajtótájékoztató, és a szálloda elfoglalása után örömmel fedezték fel lányaink a szállodai internetkapcsolatot. Az itteni házigazdánk Pasquale Davide, és klubja az ASD Sporting Centre volt.

A gyönyörű dél-olasz kisvárosban újabb edzések és edzőmérkőzések vártak ránk, majd a 10 napos közös edzőtábor zárásaként Olaszország-Magyarország csapattalálkozón mérték össze a bokszolók a tudásukat.

Az olasz és a magyar csapat a sajtótájékoztatón.


A mérkőzések nem túl fényesen alakultak, mivel a 10 találkozóból mindössze egyet sikerült megnyernünk. Szatmári Petra ellenfele már a római táborozás során megsérült, így Petra nem tudott ringbe lépni a találkozón, így egy biztosnak ígérkező győzelemmel lettünk szegényebbek. Bár az eredmény elég sima vereséget sejtett, az igazsághoz hozzátartozik, hogy a mérkőzések nagyon szorosak voltak, minden meccs végig ment, még számolni sem kellett senkire. Egy két mérkőzésnél (pld. Viglási Alexandra) az olasz sarok is jelezte, hogy a fordított eredmény reálisabb lett volna. Az olaszok soraiban ott volt több rutinos versenyző is, úgymint Valeria Calabrese (kick-boksz világbajnok, EB bronzérmes), Terry Gordini (VB ezüstérmes) illetve Davide Marzia (VB ezüstérmes, 2xEB aranyérmes), míg mi inkább fiatal versenyzőkkel utaztunk ki.

Az eredmények:
1.    Junior 46 kg Oláh Anita-Baretta Maddalena
2.    Junior 48 kg Viglási Alexandra-Bonatti Roberta
3.    Ifi 48 kg Gál Mónika-Gioia Valentina (elit)
4.    Elit 51 kg Váry Lili-Valeria Calabrese
5.    Elit 54 kg Kis Varga Bettina-Gordini Terry
6.    Elit 57 kg Kollár Melinda-Nappo Loredana
7.    Elit 60 kg Benke Sára-Davide Marzia
8.    Ifi 64 kg Stark Réka-Lapel Nicol
9.    Ifi 69 kg Korcsmáros Mercédesz-Floridia Monica
10.    Junior 70 kg Hegedűs Diána-Giulianelli Domiziana (ifi)

Összességében a 10 nap alatt a több mint 40 menet, amit váltott ellenfelekkel a ringben tudtak a lányok tölteni, fontos és hasznos volt, hiszen a csapat fele még sohasem bokszolt külföldön, illetve külföldi ellenféllel. Persze a római városnézés is örök emlék marad...

A főpróba ezzel megvolt, a premierre (Uniós EB) majd július1-7. között Keszthelyen kerül sor.

 

képgaléria
Római edzőtábor