2013.04.25 - Felix Stamm Torna

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés


 Felix Stamm Torna
Varsó, 2013. április 22-27.

25 ország 46 lánya indult az idei varsói tornán, ahol a 106 férfi ökölvívó mellett a 3 olimpiai súlyban a nők is kesztyűt húzhattak. 51 és 60 kg-ban 16-16 induló volt, míg 75 kg-ban 14 versenyző mérlegelt be. A mezőnyben általában az országok B válogatottja szerepel, azonban minden súlycsoportban feltűnik néhány kiemelkedő versenyző is. A top válogatottat az angolok hozták el a tornára.

51 kg-ban a legfényesebb csillag egyértelműen az angol olimpiai bajnok Nicola Adams, de további 4 versenyző is szerepel az AIBA top 40-es ranglistáján. Magyarországot ebben a súlycsoportban a KSI versenyzője, Ancsin Katalin képviseli.

60 kg-ban a szintén angol Natasha Jonas a legkiemelkedőbb versenyző, aki az AIBA ranglistáján az 5. helyen szerepel, a 2012-es VB pedig bronzérmet szerzett. Hazánkat ebben a súlycsoportban a KSI versenyzője, Csombor Vivien képviseli.

75 kg-ban a 14 induló között az angol világbajnok Savannah Marshall számít favoritnak, aki a 2012-es VB szintén aranyérmet szerzett. A végső befutóra odaérhet még az olimpiai bronzérmes kazah Marina Volnova, vagy az AIBA ranglistáján 7. helyen álló kanadai Mary Spencer is. Nagy Tímea kézsérülése miatt ebben a súlyban nincs magyar induló.

A magyar csapat edzője Nagy Lajos, bíróként Krakovszky János utazott Lengyelországba.

Nézzük a magyar lányok szereplését.

51 kg Ancsin Katalin- Lidia Boussada Franciaország 11:16
Kata ellenfele még ismeretlen a nemzetközi mezőnyben, az AIBA világranglistán nem jegyzik. Egyetlen információnk róla annyi, hogy idén Franciaországban a kanadai Mandy Buyoldtól szenvedett vereséget. Kata teljesítményén a helyszíni beszámoló alapján meglátszott a meccshiány. Francia ellenfele a következő körön már nem jutott túl, pontozásos vereséget szenvedett ismét a kanadai versenyzőtől.

60 kg Csombor Vivien- Olga Tukach Fehéroroszország 12:17
Vivi ellenfele eddig még nem indult világversenyen, jegyzett eredménye nincs. Az előzetes nevezésben nem szerepelt, valószinűleg beugró Helina Bruyevich helyett. Vivi még nagyon fiatal, sokat kell erősödnie a nemzetközi mezőnyhöz, így ezek a tornák inkább tapasztalatszerzésnek alkalmasak számára. Tukach sem jutott túl a következő körön, a lengyel Graczyktól szenvedett RSC vereséget a második menetben.

A két lánynak az uniós EB előtt még háromszor lesz alkalma nemzetközi mérkőzésen ringbe lépni, reméljük ez elég lesz arra, hogy felpörögjenek a keszthelyi megmérettetésre. Természetesen most is minden lehetőséget kihasználnak, hiszen többek között azeri és olasz versenyzőkkel is ringbe lépnek edzőmérkőzéseken.

képgaléria
Felix Stamm Torna
kapcsolódó versenyzők