2012.11.21 - Olaszország-Magyarország csapattalálkozó

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Olaszország-Magyarország csapattalálkozó

2012. október 18-22.


Két mérkőzésre voltunk hivatalosak az olasz regionális szövetség meghívására október közepén. A magyar csapat 5 férfi és 5 női versenyzőből állt. A fiúk az első válogatottságukra készültek, míg a női team az utánpótlás EB-re készülő junior és ifi versenyzőkből állt.

A teljes csapat:
Női:
Junior 70 kg Hegedűs Diána Vecsés SE
Ifi 48 kg Váry Lili Vecsés SE
Ifi 51 kg Wurst Nikolett Fitt-Boksz Kőszeg
Ifi 54 kg Fadgyas Vivien Vecsés SE
Ifi 60 kg Benke Sára Hranek BC
Férfi:
64 kg Szabó Dániel Vecsés SE
69 kg Matesz Gergely Kaposvári Nehézatlétikai Klub
75 kg Zsigri Viktor Vecsés SE
75 kg Kondrát Ákos NYVSC Big-Boxing
+91 kg Kovács László Hranek BC

Edzők: Seres Attila, Kiss Béla

A meghívás két mérkőzésre szólt. Az első találkozó október 19.-én Codroipo városában került megrendezésre. A párosítás a következő volt:

J70 Hegedűs Diána-Bettini Valentina
Dina egy másodéves olasz lánnyal kezdett, és szerintünk végig vezetett, ennek ellenére az olasz lány kezét emelték fel a végén. Dinának ez volt az első hivatalos meccse.

E64 Szabó Dániel- Milan Alessandro
Dani szépen kihasználta magasságbeli előnyét, és hatalmas csatában szerezte meg a győzelmet. Daninak ez volt az első lehetősége a magyar válogatott tagjaként ringbe lépni, így duplán értékes ez a győzelem.

E48 Váry Lili- Sadocco Mara
Lilinek nem sok mérkőzése volt idén, ami a közelgő ifi EB miatt probléma. Ezen a meccsen megmutatta, hogy nincs berozsdásodva, az olasz döntetlen eredmény magáért beszél.

E69 Matesz Gergely- Zanier Luca
Gergő szépen, stílusosan bokszolt, azonban úgy látszott nem hitt abban, hogy győzhet, ez pedig az olasz javára döntötte el a mérkőzést.

E52 Wurst Nikolett- Vianello Martina
Nikin is látszott a meccshiány, azonban egy kis holtpont után- ami a harmadik menetben jött ki- újra feléledt és egyértelműen nyerte a mérkőzést.

E75 Zsigri Viktor- Kushtrim Rudi
Viktornak szintén ez volt az első válogatott bemutatkozása, és remek győzelemmel tette emlékezetessé ezt a napot. Ráadásul a győzelmet egy látványos közönségmeccsen gyűjtötte be.

E54 Fadgyas Vivien- Cari Valentina
Vivien nagyot csatázott az egy fejjel magasabb olasz lánnyal, aki egyenesekkel próbálta megállítani Vivien rohamait. Szoros mérkőzés volt, ahol bármelyik lány kezét felemelhették volna.

E91+ Kovács László- Saracino Marco
Az az igazság, hogy Laci hatalmas verést osztott ki az olasz fiúnak. Értetlenül álltunk a bírák döntése előtt. A vezetőbíró –akárcsak Hegedűs Diána esetében- látványosan a magyar versenyző nyakába akasztotta az aranyérmet!

E60 Benke Sára- Valentina Calzavara
Sára hozta a szokásos pörgős, harcos stílust, és négy meneten keresztül irányítva nyerte meg az összecsapást. Teljesítményét az olasz bírók is elismerték.

E75 Kondrát Ákos- Luca Esposito
Ákosra hárult a feladat, hogy a helyi sztár Esposito ellen ringbe lépjen. Ákos 13 meccsével szemben Espositonak 66 mérkőzés van a könyvében, amiből 40-et meg is nyert. Szerencsére a félelmünk alaptalannak bizonyult, mert a magyar fiú nagyon higgadtan, okos bunyóval felvette a kesztyűt rutinos ellenfelével. Gyönyörű közönségmeccset vívtak, és bár a végén olasz győzelem született, Esposito az eredményhirdetés előtt magasba emelte Ákos kezét, ezzel elismerve teljesítményét. A közönség hatalmas tapssal ünnepelte a két harcos teljesítményét.

Összeségében két eredmény volt ami nagyon kilógott a sorból, a junior Hegedűs Diána és a nehézsúlyú Kovács László mérkőzése, a többi mérkőzés olyan szoros volt, hogy igazából nem volt okunk reklamálni. Hegedűs és Kovács ellenfele nem is vállalta a visszavágót, ahogyan Váry és Benke ellenfele sem.

A következő napon pihenőnap volt, így alkalmunk volt körbenézni Codroipo városában, ahol egész hétvégén kirakodóvásáros falunap volt (ennek a része volt az ökölvívó torna is), így akadt látnivaló bőven.

A második összecsapásra október 21.-én került sor Monfalcone városában. Itt 7 pár tudott ringbe lépni. Az olaszok kicsit átkeverték a párosítást (részletek később), néhány versenyzőt pedig visszaléptettek, így ellenfél nélkül maradt Fadgyas Vivien, Benke Sára és Kovács László.

A mérkőzések:

J70 Hegedűs Diána- Bregu Arziko
Dianának erre az estére egy ifjúsági versenyzőt hoztak, de elsőéves junior versenyzőnket ez sem tudta kizökkenteni. Ennek a lánynak is szép verést kiosztott, így a végén az „olaszos” döntetlennek igencsak örült a hazai sarok.

E64 Szabó Dániel- Tralo Mario
Dani is új ellenfelet kapott a visszavágóra, de nem sikerült az olaszoknak meglepni a magyar fiút, így ezt a meccset is behúzta a vecsési versenyző.

E52 Wurst Nikolett- Vianello Martina
Niki újra összecsapott Vianelloval a győztes meccs után. Niki szemmel láthatólag fáradtabb volt, mint az első napon, ennek ellenére hatalmasat küzdött. A döntetlennel mindkét fél egyetértett.

E69 Matesz Gergely- Sale Christian
Gergő ismét hatalmasat küzdött, azonban a fontos helyzetekben mindig elbizonytalanodott. Gergő képességei alapján mindkét napon győzhetett volna. Reméljük mentálisan is eljut arra a szintre, ahol a jelenlegi tudása van.

E54 Váry Lili- Cari Valentina
Még a meccs előtt 1 órával sem volt biztos az, hogy Lili bokszolhat. Az olaszok végül egy 54 kg-os versenyzőt állítottak ki, ami 2 súlycsoporttal feljebb van a magyar lány súlyánál. Rövid mérlegelés után elvállaltuk a mérkőzést, mivel igencsak kellett a lehetőség az ifi EB előtt, más lehetőségünk pedig nem adódott. A mérkőzést pontozással az olasz lány nyerte.

E75 Kondrát Ákos- Kushtrim Rudi
Előző teljesítménye után Ákos is erősebb ellenfelet kapott, mint ami eredetileg meg volt beszélve. Számunkra vitatható meccsen maradt alul a magyar fiú.

E75 Zsigri Viktor- Andrea di Marco
Viktor szeptemberben már bokszolt di Marco-val, akkor döntetlen lett a végeredmény. A mostani összecsapáson Viktor jobban bokszolt, mint szeptemberben, de az az igazság, hogy az olasz srác is. Látványos szoros mérkőzés után oda lehetett adni di Marco-nak a meccset, de fordított eredménynél sem reklamálhattak volna.

Összegezve a tapasztalatokat, elmondható hogy hasznos volt a túra, hiszen az 5 férfi versenyző először húzhatta magára a magyar címeres mezt, és mindegyikük tisztességgel helytállt. A lányoknál az ifi és junior EB előtt fontos volt egy kis meccsrutin, hiszen nem sok lehetőségük volt az idei évben. A magyar ifi lányok ellenfele mind felnőtt volt, több lány 30 év feletti. Hegedűs Dianának ezek voltak az első könyves mérkőzései.
 

képgaléria
Olaszország-Magyarország csapattalálkozó
kapcsolódó versenyzők