2012.07.16 - AIBA Női Ökölvívó VB 2014

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés


 AIBA Női Ökölvívó VB 2014

Dr. Csötönyi Sándor, a MÖSZ Elnöke is részt vett az AIBA Végrehajtó Bizottságának múlt heti Bangkokban megtartott ülésén, ahol többek között a 2014-es Női VB helyszíne is elfogadásra került. A befutó ország: Kanada

"Kanadában nagy hagyománya van az ökölvívásnak, és a női boksz is mindig kitüntetett figyelmet kapott. Büszke vagyok arra, hogy hazám lesz a 2014-es AIBA Női Ökölvívó Világbajnokság házigazdája. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani minden AIBA VB tagnak a döntésért. Ígérem, nem fognak csalódni!"- nyilatkozta az ülés után Mr. Pat Fiacco, a Kanadai Ökölvívó Szövetség Elnöke.

A pontos helyszínt később jelölik ki, de a lehetséges vendéglátók között van Montreal, Vancouver, Calgary, Torontó és Quebec is.

A londoni olimpián Kanadának is lesz női ökölvívója a 75 kg-os Mary Elisabeth Spencer személyében. A 28 éves Spencer eddig háromszor volt világbajnok (2005,2008,2010) és jelenleg 4-ik a világranglistán. Az a Linzi JI előzi meg, akit már több ízben is sikerült legyőznie, így igazán éremesélyesnek tekinthető a történelmi olimpiai játékokon.

képgaléria
AIBA Női Ökölvívó VB 2014