2012.04.26 - Boksz tábor 2012

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés


 Boksztábor 2012

Az idei évben lehetőség van ökölvívó gyermekek táboroztatására az Erzsébet program keretén belül. A letölthető jelentkezési lapon kell nevezni a programra. Egyesületenként maximum 10 fő jelentkezését tudják elfogadni, fiúk-lányok jelentkezését vegyesen. Arra kérek minden egyesületet, hogy a fiúk mellett 3-4 lányt is nevezzenek a táborba. Lehetőség szerint a serdülő-junior korosztályt írjátok fel a jelentkezési lapra, mert túljelentkezés esetén az idősebb korosztályt (17-18 évesek) biztos kiszelektálják, és a 10-15 évesek maradhatnak benne a programban. Az alábbiakban közzéteszem Kovács "Koko" István körlevelét.

Kedves Sporttársak, Barátaim,

Ahogy a Magyar Ökölvívó Szövetség éves közgyűlésén is említettem, az idei évben az Erzsébet programok keretein belül sikerült több, sporttematikus tábort is megszervezni.

 Ezeknek a táboroknak a Balaton parti, állami kezelésben lévő üdülőkomplexumok, egykori úttörőtáborok adnak majd helyet.

 Mint a tanácsadó testület sportfelelősének, nekem jutott az a megtisztelő feladat, hogy ezeket a táborokat tartalommal megtöltsem. Felkértem több sportág jeles képviselőjét, olimpiai bajnok társaimat (Székely Bulcsú, Komáromi Tibor, Balogh Gábor, Kovács Antal, Vincze Ottó, stb) hogy a saját sportágáról gondoskodva segítsen a pályázatok kiírásában, értékelésében és a táborok lebonyolításában.

 Ahogy az elmúlt 2 esztendőben, az MVM Vedd fel a kesztyűt program keretében is sikerült évi 50-60 gyermeknek életre szóló élményt szerezni, így idén is természetesen közel egy hét erejéig, a közös szeretett sportágunk is lehetőséget kap arra, hogy 250 gyermek és a velük érkező edzők egy teljes hetet közös táborozással, edzésekkel töltsenek Balatonberényben..

 A tábor végleges időpontja: Július 2-7. (6 nap, 5 éjszaka) Balatonberény

 Mostanra a pályázatok nyilvánosak, minden magyarországi egyesület, szakosztály, sportkőr számára elérhetőek, és mivel a program célja hogy minél több rászoruló gyermek jusson le a Balaton partra, és élvezze velünk együtt a nyár örömeit, ezért a jelentkezés, a pályázás is minimális követelményrendszerhez van kötve.

 A pályázatok megtalálhatók a www.erzsebetprogram.hu web-oldal pályázatok menüjében. A menüben az Erzsébet-tábor 2012 pontra kattintva egy legördülő menüben helyezkednek, el a kiirt pályázatok (szociális, művészeti, sporttematikus, stb)

 Itt a 9. tábor kiírás a "Küzdősport (boksz) tábor" ahol minden információ megtalálható a jelentkezési feltételektől, a tábor anyagi vonzatán keresztül a pályázat lezárási időpontjáig, ami a mi táborunk esetében MÁJUS 20!!!

 Kérek minden szakosztályvezetős, sportköri elnököt, edzőt, hogy a pályázati kiírást figyelmesen olvassa el és amilyen gyorsan csak lehet töltse ki a jelentkezési lapot és küldje el nekünk. A pályázati adatlap lehetővé teszi az elektronikus kitöltést és így leegyszerűsíti a jelentkezést.

 A tábor önrésze gyerekeknek, felnőtteknek, a család egy főre jutó havi jövedelmétől függően 5.000 vagy 10.000 forint, ami a napi ötszöri étkezés, szállás költségeinek a töredéke.

 A táborban Erdei Zsolt és jómagam is személyesen részt veszek a munkában, az edzések vezetésében, a szabadidő hasznos eltöltésében, és természetesen a szövetségi kapitány is segít a szakmai programok összeállításban.

 Véleményem szerint 250 fiatal ökölvívó és a velük érkező 30-40 edző egy hét alatt életre szóló élményeket, rengeteg tapasztalatot megosztani egymással.

 Arra kérek az edző urakat (és hölgyeket), hogy ugyan a pályázat korhatára 10-18 éves kor közé van kiírva, de ha megoldható, akkor elsősorban a fiatalabb, 10-14 éves kor közötti gyermekekben gondolkodjanak, hiszen számukra talán még nagyobb örömforrás egy balatoni táborozás és az idősebb korosztály 250 fős létszámban már nehezebben koordinálható tömeget jelentene.

Természetesen nem kell minden szakosztálynak minimum 10 gyermeket beírni, sőt arra kérek mindenkit hogy ésszerűen csak azoknak a gyermekeknek próbáljunk helyet szorítani akik valóban megérdemlik, valóban rászorulnak. Ha ez egy kisebb szakosztályban csak 4-6 gyermek, az edző akkor is jöhet, de ne vegyük el a helyet a többi esetlegesen jobban rászoruló, vagy a sport iránti magatartásával jobban kiérdemlő ifjú bunyós srác elöl a tábor helyet.

Mivel a pályázati kiírásban is rögzítettük, 250 gyermeket tudunk elszállásolni, étkeztetni, nyaraltatni, ezért arra kérek mindenkit, hogy s.o.s. töltse ki a lapot, nehogy helyhiányában lemaradjon, de természetesen a pályázatok kiértékelésekor személyesen is felveszem majd minden pályázó egyesülettel a kapcsolatot a részleteket illetöleg.

 Arra kérek mindenkit, amennyiben sikeresen kitöltötte és elküldte a pályázatot, utána e-mailben vagy mobilon jelezzen nekem vagy Dr. Kovács Lászlónak, hogy átnézhessük az anyagot, és ha kell akkor segíthessünk hogy sikeres legyen a jelentkezés.

 A pályázat zárása, ahogy már feljebb említettem május 20, vasárnap, a kiértékelés maximum pár napot vesz majd igénybe és én szeretném, ha már a következő héten öröm teli válasszal kereshetném a pályázó egyesületet.

 Ha bármi nem érthető, értelmezhető a levelemben, akkor kérem azonnal jelentkezzen nálam vagy a szövetségi kapitánynál,

 Baráti üdvözlettel,

István "Koko" Kovács

World Boxing Organization

European Vice President

mobil: +36 30 211 2222

email address: koko@koko.hu

address: Ezüsthegyi Lejtő 5., Budapest-1038, Hungary

www.erzsebetprogram.hu/Erzs%C3%A9bet-t%C3%A1bor%20-%20K%C3%BCzd%C5%91sport%20t%C3%A1bor.pdf

www.erzsebetprogram.hu/oldal.php

www.erzsebetprogram.hu/
 

képgaléria
Boksz tábor 2012