2012.02.21 - Kovács Mária a verhetetlen bokszkirálynő

Vissza a kezdőoldalra
hozzászólások a hírhez
2012.02.21 18:43Roza
Gratulálunk Kovács Máriának az elért eredményeihez - hosszú évek óta figyelemmel kísérjük -,és drukkolunk, hogy álmai beteljesüljenek! Szűcsné Róza
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés


 Verhetetlen itthon a bokszkirálynő.

Kovács Mária (29) tizenegyedik magyar bajnoki címét szerezte tavaly év végén, ezzel rekordernek számít hazánkban. A női szakágban egyértelműen egyeduralkodó – a férfiak között is csak Lakatos Pál (43) tudott hozzá hasonlóan 11 ob-aranyat szerezni. Szinte már alig bírja el érmeit a nyakában a 75 kilogrammosok mezőnyében az idei londoni olimpiai részvételért küzdő kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok klasszis.

„Nem ma kezdtem a medálok gyűjtését – emlékezett vissza a kezdetekre Kovács Mária, aki 2001-ben állhatott fel itthon először a dobogó legfelső fokára és azóta le sem lehetett taszítani onnan. – Annak idején azért választottam a bokszot, mert szégyenlős voltam és abban reménykedtem, ez meghozza az önbizalmamat. Így is lett, de emellett a sportágam az önfegyelemre is megtanított. A problémákat, konfliktusokat sosem ütéssel oldom meg, kerülöm a balhét, szeretem megbeszélni a dogokat. Sőt, tudok igazán nőies is lenni."

Az olimpia évében a klasszis öklözőnek a folyamatos edzőtáborok alatt nem sok ideje jut a kikapcsolódásra, hogy vásárolgasson, meglepje magát egy ruhával vagy egy szép ékszerrel. Az aranyból készült medálokat inkább a versenyeken gyűjtené be.

„Az lenne az igazi ajándék számomra, ha kijutnék a londoni játékokra. Ez a nagy álmom, s a beteljesüléséért mindent megteszek. Ehhez a májusi kvalifikációs vb-n kell jól szerepelnem, hogy a ranglistán a súlycsoportom négy legjobb európai bunyósa között legyek. Kőkeményen dolgozom, még szombatonként is edzek" – fogadkozott Kovács.

forrás: www.blikk.hu / Szabó Endre írása

képgaléria
Kovács Mária a verhetetlen bokszkirálynő