2012.01.29 - Bizalom Kupa 1. forduló

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés


Bizalom Kupa 2012. I. forduló

Január 28.-án az UTE ökölvívó termében rendezték meg az első fordulót az idén 5 fordulósra tervezett Bizalom Kupából. Sajnos az idén is folytatódik az a tendencia, hogy a rendezők illetve a zsűri gyorsan túl akar lenni a fordulókon, és próbálják minimálisra csökkenteni a mérkőzések számát. Még emlékszünk a hajdani Bizalom Kupákra, aminek a Zuglói Boksz Club adott otthont az azóta már lebontott Bosnyák téri edzőtermében. Akkor még az volt a lényeg, hogy minél több kezdő ökölvívó tudjon ringbe lépni, ezért gyakran előfordult, hogy egy-egy súllyal feljebb raktak versenyzőket annak érdekében, hogy ne kelljen meccs nélkül haza menni, ha már annyit készültek.

A mostani fordulóra 10 lány érkezett, de csak 1 pár mérkőzést rendeztek meg, a többiek pedig mehettek haza. Pedig a 75 kg-os kiskunhalasi Kozma Bea és a 81 kg bajai Szatmári Petra már a megtett hosszú út miatt is megérdemelte volna hogy meccseljenek, hiszen Petra is csak 77 kg volt, tehát nem volt akkora különbség. Wurst Niki is hiába utazott fel Kőszegről, még bemutatót sem bokszolhatott a kiskunhalasi Kovács Anettal. A hivatalos program előtt mindössze egy rövidített bemutatóra adtak engedélyt a junior 54 kg-ban.

Az egyetlen női mérkőzést elit 54 kg-ban rendezték. A vecsési Faragó Orsolya ellenfele a győri Takács Katalin volt, akivel nem töltöttek sok időtt a ringben, hiszen Solya olyan agresszíven kezdett, hogy az első percben meg is szerezte a győzelmet döntő fölénnyel.

54 kg Faragó Orsolya Vecsés SE- Takács Katalin Dóra BC RSC I.

Reméljük, hogy a következő fordulóban több lány is ringbe tud lépni, bár a vidéki kluboknak eléggé elment a kedve a felesleges utazás miatt.

képgaléria
Bizalom Kupa 1. forduló