2011.12.05 - Tunéziában az olimpiai súlyok

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

 

Nem pihenhetett sokat az országos bajnokság után a női ökölvívó válogatott három olimpiai kategóriában versenyző tagja. Ancsin Katalin (51kg), Szabó Beáta (60kg) és Kovács Mária (75kg) Tunéziában vesz részt egy meghívásos nemzetközi tornán. Rajtuk kívül a csapat tagja edzőként Dr. Kovács László szövetségi kapitány, míg a csapatvezetői feladatokat Schiller Péter elnökségi tag látja el. Bíróként Horváth Edit működik a tornán. A hat ország (Tunézia, Algéria, Marocco, Új Zéland, Egyiptom, Magyarország) részvételével zajló versenyen két csoportra osztva körmérkőzéses formában mérkőztek meg a résztvevők a döntőbe jutásért.

Az első nap a magyar csapat minden tagja mérkőzött. Az 51 kg-os Ancsin Katalin (KSI) rögtön egy Tunéziaival kezdett és nagy csatában pontozással szenvedett vereséget a hazai versenyzőtől. A 60 kg-os súlycsoportban Szabó Beáta (UBC) a VB-n már eredményesen szereplő, szintén hazai öklözővel mérkőzött meg. Ugyan a menetek első felében nagyobb aktivitást mutatott Bea, azonban a menetek hajrájában a tuniszi lány jobbnak bizonyult, így ebben a kategóriában is pontozásos hazai győzelem született. Kovács Mária (PVS) a 75kg-osok között a nap mérkőzésén jó formát mutatva verte az egyiptomi versenyzőt.

A második nap csak két versenyzőknek kellett kesztyűt húznia. Ancsin a sokat szabálytalankodó egyiptomi versenyzővel  csapott össze. A négy menet adok-kapokból 5:4-es pontozással az afrikai versenyző került ki győztesen.  Szabó az újzélandiak üdvöskéjével mérkőzött meg az éremért. A döntetlennel végződött küzdelmet követően a bírák jelöléssel az óceániai versenyzőt hozták ki győztesnek.

Vasárnap egyedül Kovács Mária lépett a kötelek közé a magyar lányok közül. A döntőbe jutásért a marokkói Soukeina Rabia-val mérkőzött meg. Soukeina nem volt ismeretlen számára, hiszen már kétszer is találkoztak egy algériai torna során. Kovács László elmondása szerint Marcsi zártan, fegyelmezetten kezdett, rendre meghiúsította a marokkói támadásait, a menet végére azonban megdöbbenésükre a bírók 5:3-ra az ellenfelet látták jobbnak. A második menetben enyhe visszaesés látszódott Marcsi teljesítményén, de a 3-4 menetet is határozottan irányította és több megrendítő ütést is elhelyezett ellenfelén. Azonban a bírók szerint ez kevésnek bizonyult a győzelemhez.

Ma a döntők napján szintén mindhárom ökölvívónknak meg kell méretetnie magát, hiszen nem csak az elsőségért, hanem a helyezésekért is bokszolni kell. Marcsi az első számú 3. helyért küzd meg a hazai versenyzővel. Míg Kata és Bea az 5. helyért húz kesztyűt egyaránt Algír ellenfél ellen.

A cikk Dr. Kovács László beszámolói alapján készült.

 

Szuknai Zsuzsanna

képgaléria
Tunéziában az olimpiai súlyok Tunéziában az olimpiai súlyok Tunéziában az olimpiai súlyok