2011.10.30 - XI. Horváth Géza Nemzetközi Emlékverseny

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

XI. Horváth Géza Nemzetközi Ökölvívó Verseny


Pécsen az Árkád Üzletközpontban rendezték meg a XI. Horváth Géza Nemzetközi Ökölvívó Versenyt, ahol a magyar csapatok mellett, román és szerb versenyzők is ringbe léptek. A helyválasztás remek, hiszen népes közönség bíztatta a versenyzőket a ring mellett és az emeleti korlátok mögött. A 25 mérkőzésből 6 pár volt a női viadal, ahol bemutatkozott a 7 fős pécsi női utánpótlás Bengernó Viktória vezetésével. A lányoknál 4 pár bemutató mellett 2 éles mérkőzést rendeztek. A bemutató mérkőzéseknél ki kell emelni a korához képest éretten bokszoló 14 éves Gyimesi Nikolett nevét, aki már több éve tanulja az ökölvívást Buncsek Zoltán edzőtől és várhatóan szép eredmények várnak rá jövőre a juniorok között. A mérkőzések párosítása a következők voltak.
Bemutatók:
60 kg Joó Melitta FLOGOPIT BC- Pajor Viktória Kanizsa BK
48 kg Kálló Ráchel PVSK- Eötvös Nikoletta PVSK
54 kg Gyimesi Nikolett PVSK- Hornyák Kitti PVSK
64 kg Csősz Nikolett FORGI BC- Bengernó Viktória PVSK

Éles mérkőzések:
Elit 54 kg Erdei Nikolett PVSK- Vennes Dzsenifer VECSÉS SE
Junior 57 kg Szabó Vanda FORGI BC- Faragó Orsolya VECSÉS SE

A rendezvényen mérkőzés nélkül maradt a vecsési junior Fadgyas Vivien, mivel a román ellenfele nem jött el. A mérkőzéseket fiatal tanítványaival végigszurkolta Pezdány Edina is, a pécsiek VB bronzérmes versenyzője, aki jelenleg Szekszárdon dolgozik edzőként.
Összeségében jó volt látni, hogy pécsen ilyen sok lány próbál a már ismert versenyzők nyomdokaiba lépni, és bátran számot adtak tudásukról a ringben a nagyszámú közönség előtt.

képgaléria
XI. Horváth Géza Nemzetközi Emlékverseny XI. Horváth Géza Nemzetközi Emlékverseny