2011.10.19 - A VIII. Női Ökölvívó EB selejtezőinek eredményei

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
BelépésA kétévente megrendezésre kerülő Női Ökölvívó Európa Bajnokságnak idén Hollandia ad otthont. A 16.-tól Rotterdamban zajló kontinensviadalon 31 ország 153 ökölvívója méri össze tudását, köztük kilenc magyar versenyzővel. A mezőny természetesen az olimpiai kategóriákban a legnépesebb. Bár a mérlegelés és a sorsolás zökkenőmentesen lezajlott a szervezők nincsenek a helyzet magaslatán. A sorsolást követően már az aznapi programot is csak hosszas várakozást követően tudták kiadni, míg a sorsolás tabellái és a heti program csak másnap kerültek a csapatokhoz. A közlekedés is akadozik különösen azok számára akik (mint a magyar csapat is) nem a központi szállodában vannak elhelyezve. Az első napi mérkőzéseken nem működtek a kijelzők így a menetek végén nem lehetett tudni a mérkőzések állását, még az edzők is csak a mérkőzés végén tudhatták meg az eredményt.


Sorsolás:

48kg (14 induló)
BÖDE Anita (Edőcs) - BARUDEZIG Mirela (SRB) nyolc közé

51kg (19 induló)
HANSEN Marielle (NOR) - KATALIN Ancsin (KSI) 16 közé

54kg (16 induló)
NÉMEDI VARGA Csilla (SGY) - SMITH Ciere (IRL) 8 közé

57kg (18 induló)
NAGEHAN Malkoc (TUR) - RÁCZ Irén (DVS) 8 közé

60kg (25 induló)
DINCA Ollem TUR - SZABO Beata (UBC) 16 közé

64kg (19 induló)
CHANEVA Margarita BUL - PAPP Nikolett (MTK) 16 közé

69kg (12 induló)
Badulina Marija (UKR) – NAGY Bianka (SZBC) 8 közé

75kg (17 induló)
KOVACS Maria (PVS) - STROHMAIER Andrea (GER) 8 közé

81kg (7 induló)
NAGY Tímea (DVS) – O’NEILL Lauragh (IRL) 4 közé

Az első nap három versenyzőnk lépett a kötelek közé. Elsőként Ancsin Katalin (51kg) kezdett Marielle Hansen (NOR) ellen. Kata jól kezdett a norvég ellen, azonban a harmadik menetben a norvég átvette az irányítást és többször is tisztán talált, s mivel az utolsó menetben fej-fej mellett haladt a küzdelem szoros pontozásra számítottunk.(menetek közötti eredményt ugyanis nem lehetett tudni) Meg is lepődtünk mikor 15:9-es pontozással hirdették ki győztesnek Hansent. A következő mérkőzést Papp Nikolett (64kg) a bolgár Chaneva Margarita ellen vívta, aki már nem volt ismeretlen a számára, hiszen a tavalyi Világbajnokságon már találkoztak a szorítóban. Akkor Chaneva bizonyult jobbnak és sajnos Niki most sem bírt a jó ütemérzékű bolgárral. Ugyan végig küzdött, de nem tudta megszorítani ellenfelét. Utolsóként a legnépesebb mezőnyben a 60kg-os súlycsoportban versenyző Szabó Beáta következett Dinca Ollem (TUR) ellen. Bea jól kezdett és az első két menetben vezetett is 1-2 ponttal. Ettől jóval nagyobb fölénnyel, magasan hozta a harmadik menetet, de a bírák ezt fordítva látták, így a török átvette a vezetést. Szabó minden tőle telhetőt megtett az utolsó menetben, de már nem tudta a mérkőzést megfordítani.
A következő selejtezők során a 48kg-os Böde Anita a szerb Mirela Barudezig ellen húzott kesztyűt. Anita végig fegyelmezetten bokszolva és jól kihasználva ellenfele hiányosságait menetről menetre növelte előnyét. Az utolsó menet elején ugyan a harcos szerb lánynak sikerült néhány rohammal meglepnie Bödét, de a menet második felében Anita bizonyult jobbnak, így 14:13-ra hozta a mérkőzést ezzel bejutva a nyolc közé. Holnap a walesi Lynsey Holdaway lesz az ellenfele az éremért vívott küzdelemben. Némedi Csilla (54kg) remekül kezdet az ír Ciere Smith ellen és minden menetet nyert is 2-3 ponttal. A mérkőzés vége előtt 30 másodperccel sikerült belenéznie egy tiszta találatba, amely ugyan átszaladt rajta, de pillanatok alatt újra küzdőképes állapotban várta, hogy a bíró befejezze a számolást és folytathassa a mérkőzést.  Azonban a bíró 7 pontos magyar vezetésnél döntőfölénnyel beszüntette a mérkőzést, így az ír jutott tovább. Az egyéb küzdősportokban jártas Rácz Irén következett, aki az 57kg-ban a török Nagehan Malkoc-cal csapot össze. Irén végig harcolt, de nagy csatában pontozással alulmaradt a rutinos törökkel szemben. A mai nap utolsó magyar versenyzőjeként a legmagasabb olimpiai kategóriában (75kg) bokszoló Kovács Mária következett, akinek a német Andrea Strochmajert kellet legyőznie a továbbjutásért. Marcsi magabiztosan kezdett és már az első menetben 3 pontos vezetésre tett szert, amit a továbbiakban folyamatosan növelni tudott, de nem volt egyszerű dolga, hiszen az erőszakos és fizikálisan nagyon felkészült Strochmajer egy pillanatra sem adta fel a küzdelmet és az utolsó pillanatig kemény ellenfélnek bizonyult. Azonban Kováccsal nem bírt, aki 14:8-as pontozással jutott a legjobb nyolc közé. Az éremért is nehéz dolga lesz, hiszen a hazai Noushka Fontijn-nal kell megmérkőznie.


Az éremért szerdán négy versenyzőnk lép a kötelek közé:

48kg Lynsey Holdaway (WAL)– Böde Anita

69kg Mariia Badulina (UKR) – Nagy Bianka

75kg Kovács Mária – Noushka Fontijn

81kg Nagy Tímea – O’neill LauraghSzuknai Zsuzsanna

 

képgaléria
A VIII. Női Ökölvívó EB selejtezőinek eredményei A VIII. Női Ökölvívó EB selejtezőinek eredményei A VIII. Női Ökölvívó EB selejtezőinek eredményei A VIII. Női Ökölvívó EB selejtezőinek eredményei