2011.09.15 - Serdülő lányok és az ökölvívás 2. rész

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Serdülő lányok és a boksz


Szeptember 12.-én találkoztam Dr. Csötönyi Sándorral, akivel a 13-14 éves korosztályba tartozó lányok sportágunkba történő bevonásáról beszéltünk. A MÖSZ Elnöke biztosított az ügy támogatásáról, és elmondta, hogy nem újkeletű ez az ötlet, már régóta szeretné a női utánpótlást megfelelő alapokra helyezni, és ennek az egyik-általa is támogatott- módja a serdülő korosztályú lányok megnyerése, és megtartása.

Az ügy nem egyszerű, mivel hivatalosan nemzetközi szinten nem elfogadott a junior korosztálynál fiatalabb hölgyek versenyeztetése- tájékoztatott az elnök. Azonban országon belül több nemzeti szövetség megtalálta ennek a módját, így nekünk is lépnünk kell, ha meg akarjuk tartani a nemzetközi mezőnyben betöltött helyünket. A 11-12 éves fiúk bevonása is lassan indult meg, azonban mára már teljesen elfogadottak a klubok által szervezett pofon partik, ahol a lányok is ringbe léphetnének. További lehetőség lehet számukra a helyi, illetve regionális szinten rendezett versenyeken való szereplés.

Dr. Csötönyi Sándor elnöksége alatt született meg a női szakág Magyarországon, a világon az elsők között rendeztek 1996-ban nemzeti bajnokságot, és a juniorok 2009-es színrelépését is neki köszönhetjük. Nemzetközi téren is a női ökölvívás lelkes támogatója, az olimpiai programba történt bekerülésben például elévülhetetlen érdemei voltak.

Megbeszélésünk eredményeképp Elnök úr megkért, hogy mérjük fel a kluboknál az ötlet támogatottságát, amit el is kezdtünk, és az eredményt a MÖSZ októberi elnökségi ülése előtt adjuk át a Szövetség részére. A visszajelzések biztatóak, eddig 25 egyesület írta alá a kérelmet és csupán 1 klub volt aki nem támogatja a női ökölvívást.

A fejleményekről természetesen folyamatosan beszámolunk.

Seres Attila
womanbox.hu
 

képgaléria
Serdülő lányok és az ökölvívás 2. rész