2011.07.07 - Női boksz az Ifjúsági Olimpián!

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

 

Női ökölvívás a 2014-es Ifjúsági Olimpiai Játékokon.

Lausanne, 2011. július 6.

Dél-Afrikában, Durban városában ülésezett a NOB Nemzetközi Bizottsága július 4-én,ahol -megelőzve a 123. NOB gyülést- jóváhagyták a női boksz felvételét a Nanjingban megrendezésre kerülő 2014-es Ifjúsági Olimpiai Játékok programjába.

Az AIBA elnöke, Ching-Kuo Wu üdvözölte a döntést, mondván: "a határozat összhangban van és megerősíti az AIBA eddigi törekvéseit abban hogy a női ökölvívás legyen az AIBA egyik leglátványosabb versenyága. Wu elnök és az AIBA teljes mértékben támogatja a tagországok fejlődését a női ökölvívás területén, és arra ösztönzi őket, hogy aktívan vegyenek részt a sportág nemzetközi szintre fejlesztésében. Ennek eredménye a nemzetközi versenyek bővülő száma, és az idén áprilisban megrendezett I. Junior és Ifjúsági Női Ökölvívó Világbajnokság is, ahol a magyar lányok 3 bronzérmet szereztek.A női ökölvívás az egyik a két új sportág közül, amit beillesztenek a 2014-es Ifjúsági Olimpiai Játékok programjába. A NOB maximálta a résztvevők létszámát is: 28 sportág, 216 versenyszám és összesen 3809 sportoló indulhat Ninjang-ban.

Reméljük, hogy fiataljaink (Harcsa Zoltán és Zsigmond József) után amazonjaink is sikeresen be tudnak mutatkozni ezen a világeseményen.

Forrás:aiba.com

képgaléria
Női boksz az Ifjúsági Olimpián!