2011.04.18 - Ciprusi torna

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Győzelmek a Szerelem Szigetén


Hat aranyéremmel tértek haza a magyar ökölvívók Ciprusról, ahol görög, fehérorosz és ciprusi ellenfelekkel szemben remekeltek a nemzetközi viadalon. A Ciprus Kupán, Nicosiában három felnőtt férfi, négy ifjúsági és két női ökölvívó képviselte színeinket. A Szabó Sándor vezette küldöttség edzője Bacskai Imre és Gál László volt, Kaczmarski Róbert szombathelyi kolléga öregbítette a magyar bírói kar hírnevét.

A felnőttek közül az Európa–bajnok Bacskai Imre (69 kg) és Görbics Gábor (64 kg) szerzett aranyérmet. Előbbi, a Vasas-Süllős versenyzője a görög Grigoriadiszt a második menetben döntő fölénnyel, a fehérorosz Labkout két számolás után pontozással verte. Utóbbi, a Hranek Boksz Klub kiválósága a görög Amanatidiszt és az orosz származású, de ciprusi színekben versenyző Potouszovot győzte le pontozással. Harmadik felnőttünk, a 75 kilós Szabó László pontozásos vereséget szenvedett a görög Demetriosztól, és bronzérmes lett.

A hölgyek közül az 51 kilós Mizsei Vivien győzött, Pikács Mercédesz (60 kg) bronzérmet kapott. Az ifjúságiaknál Herczeg József (60 kg), Szilvai László (64 kg) és Hegyi Barnabás (69 kg) első lett, a 49 kilós Farkas Istvánnak bronzérem jutott.

Forrás: www.boxing.hu

képgaléria
Ciprusi torna