2011.02.21 - Bizalom Kupa 1. forduló

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Bizalom Kupa I. forduló


2011. február 19.-én rendezték a Bizalom Kupa sorozat első fordulóját az UTE ökölvívó termében. Bár a helyiség nem túl nagy, ennek ellenére gond nélkül lezajlottak a mérkőzések. Összesen 46 éles mérkőzést láthattak azok, akik még befértek a terembe. A mérkőzések 12 órakor kezdődtek, előtte bemutató meccsek zajlottak. Ezen a versenyen debütált bíróként két egykori amatőr ökölvívónk Dömsödi Renáta és Lakatos Andrea is, akiknek a működéséhez gratulálunk. A lányoknál egy bemutató és négy éles mérkőzés volt.
Bemutató:


J54 kg Faragó Orsolya VEC-Mike Diána UTE
Két kezdő versenyző első bemutatkozását láthattuk. A meccs képe alapján remélem nem utoljára léptek ringbe a csajok.

Éles mérkőzések:



E54 kg Varga Izabella VSC-Balog Csilla GYS 2:1
Mindkét lány most tért vissza kisebb kihagyás után. Bella az Amazon Kupán bokszolt utoljára, Csilla pedig az EB előtti táborozás során húzott utoljára kesztyűt. Bellából hiányzott a tőle megszokott harciasság, Csilla pedig az őszi 48 kg után most 54 kg-ban indult, ezért egy kicsit szenvedősre sikeredett a meccs.



E57 kg Vennes Dzsenifer VEC-Tamási Franciska CVS RSC. I.m.
Dzseni harapós kedvében volt, így nem sok időt adott ellenfelének, aki most lépett az ifik táborába. Az első menetben a második számolás vetett véget a küzdelemnek.



E64 kg Szabó Beáta UBC-Kozma Beáta HBC 3:0
A halasi lány küzdött becsülettel, de a rutinos Szabó simán hozta a mérkőzést.



E64 kg Kozma Anita HBC-Erdős Krisztina GYS 0:3
A kisebbik Kozma lány tavaly még a juniorok között harcolt 63 kg-ban, most fellépett az ifikhez. Szoros mérkőzést vívott a két versenyző, a meccs végén a bírók a gyöngyösi lányt látták jobbnak.

A cikk végén még meg kell említenem a nap legjobb mérkőzését, amit a rutinos Vasasos Darmos József és a Tápiómente öklözője Kálmán Attila vívott 91 kg-ban. Ez volt az utolsó, 46.-ik mérkőzés, de érdemes volt kivárni, hiszen nem akármilyen csatát láttunk. Az ifjú Kálmán 3 meneten keresztül támadott rendületlenül, és igencsak megkeserítette Darmos dolgát. A győzelem egyértelműen Darmosé, de Kálmán emelt fővel hagyhatta el a ringet, teljesítménye tapsot érdemelt. Milyen nagyszerű lenne ha Kovács Máriának ilyen ellenfelei lennének itthon, nem kellene annyit utazgatni, hogy bokszolni tudjon.

képgaléria
Bizalom Kupa 1. forduló
kapcsolódó versenyzők