2010.12.27 - Négy magyar lány a világranglistán!

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Négy magyar a női világranglistán

Négy magyar hölgy található a legjobb tíz között az AIBA friss világranglistáján, és ezt a komoly fegyvertényt az európai nemzetek közül csak Oroszország, Lengyelország, Törökország, és Németország mondhatja el magáról, így hazánk ebben az összehasonlításban megelőzi a nagyhatalmak közé tartozó Ukrajnát, Romániát, Angliát, Franciaországot és Svédországot is.
A nemzetközi szövetség tavaly közvetlenül a milánói férfi világbajnokság előtt közzétette felnőtt férfi világranglistáját, amelyet az első alkalommal bevezetett kiemeléses sorsolásnál sikeresen alkalmazott.
Az AIBA továbbfejlesztette a sikeres gondolatot, és a felnőtt hölgyek világranglistáját is elkészítette, amelynek alapját a szeptemberi barbadosi világbajnokság, valamint több idei kontinensverseny képezte.
Egyelőre nem lehet tudni, hogy a rotterdami 2011-es Európa bajnokságon, valamint a Kínában megrendezésre kerülő 2012-es olimpiai kvalifikációs női világbajnokságon kiemelésként fogják-e használni az illetékesek a világranglistát.
A magyar női ökölvívás a 2000-es évek elejének hőskorához hasonlóan kellemes eredményekkel lepte meg a sportágat szerető közönséget. A női válogatott az augusztusi  keszthelyi Európai Uniós bajnokságon rendkívül szépen szerepelt, hazai ringben két arany-, három ezüst-, és három bronzérmet szerzett, míg a barbadosi világbajnokságon három harmadik helyezéssel zárt a válogatott.

A 21 esztendős debreceni Nagy Tímea, akinek több mint tíz kilót kellett felszednie idén, hogy a 81 kilósok közé felléphessen, bronzérmes lett a trópusi paradicsomban megrendezett világbajnokságon, némi meglepetésre, de természetesen nagy örömünkre harmadik helyre került a világranglistán.

Kétszeres világbajnokunk, és a női ökölvívásunk ikonja, Kovács Mária szintén bronzérmes volt a szeptemberi világeseményen, ahol az elődöntőben erősen kérdéses vereséget szenvedett segédpontokkal. A keszthelyi EU bajnokságon nem talált legyőzőre, nevét meglepetésre csak a negyedik helyen találhatjuk a friss világranglistán.

Az év meglepetésembere, a Soproni Gyevát ökölvívója, Némedi Csilla szép győzelmeket aratva a bronzérmes lett a barbadosi világbajnokságon, ahol nagyon közel volt a döntőhöz is, így negyedik helyre került a világranglistán.

Ancsin Katalin szintén sokat fejlődött az idei évben, az EU bajnokságon ezüstérmes gyűjtött be, bár a szakma véleménye szerint inkább aranyat kellett volna a nyakába akasztani. A barbadosi világbajnokságon egészen a negyeddöntőig menetelt, ennek tükrében hatodik helye nem meglepetés.

 

Írta: Kincses Tibor

Fotó: MÖSZ archiv

 

képgaléria
Négy magyar lány a világranglistán!
kapcsolódó versenyzők