2010.11.29 - Véget ért a XIV.Elit és II.Junior Női Ökölvíó OB

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Véget ért a XIV.Elit és II.Junior Női Ökölvíó OB

 

Vasárnap reggel 9.00-tól a junior korcsoport mérkőzéseivel vette kezdetét a női ökölvívó országos bajnokság döntője. Remek küzdelmeket láthatott a kilátogató közönség. Az eseményen részt vett dr. Csötönyi Sándor a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke és számos elnökségi tag is, valamint Kovács László szövetségi kapitány is. De kilátogatott Szántó Imre és Kovács István is. A döntőket Szlahó Csaba polgármester és Dr. Csötönyi Sándor a MÖSZ elnöke nyitotta meg.

Nagy csatát hozott a 48kg-ban Váry Lili (VEC) - Wurst Nikoletta (FBO) mérkőzés. A 15 éves, jó tempóérzékű kőszegi lány megnehezítette Váry dolgát. A Vecsési Boksz Klub versenyzőjének nagy küzdelemben sikerült megszereznie második bajnoki címét. Az 57kg-os súlycsoportban Rácz Leila (MTK) és Csombor Vivien (UTE) összecsapása is kiegyenlített küzdelmet hozott, amelynek a végén Ráczot látták jobbnak a bírók. Így a tavaly még 52kg-ban bajnok újpesti versenyző most a dobogó második fokára állhatott fel. A junior Eb-t megjárt Vetró Gabriella (HSH) és Csősz Nikolett (FBC) megvédte bajnoki címét. Mellettük feltűntek, olyan tehetséges fiatalok is, mint Fadgyas Vivien (VEC), Kalderás Erika (SZD), Nagy Kornélia Kitti (BIG) vagy a korában már említett Wurst Nikoletta (FBO).

A program második felében került sor a felnőtt korcsoport küzdelmeire.  A párosítást látva a súlycsoportok többségében jó mérkőzésekre és nagy küzdelmekre lehetett számítani, amit aztán meg is kapott a kilátogató közönség. Kezdődött a 48kg-ban Ancsin Katalin (KSI)- Böde Anita (EDI) mérkőzéssel. Kata fizikai főlényével Anita fölé tudott kerekedni, így első ízben akaszthatták a nyakába a bajnoknak járó aranyérmet. Nagyon hajtós, dulakodós mérkőzést hozott a Beri Krisztina (DTE)-Mizsei Vivien (KKF) összecsapás a legkisebb olimpiai súlycsoportban (51kg). Vivien erőlködve ugyan, de megvédte bajnoki címét. A VB bronzérmes Némedi Csilla (SGY) is tovább gyarapította magyar-bajnoki címeinek számát, hiszen újabb aranyat gyűjtött be az 54kg-ban Kis-Varga Bettina (TKT) legyőzésével. Következett az 57kg-os kategória, ahol a tapasztalt Rácz Irén (DVS) csapot össze az első éves felnőtt Andreás Nikolettával (TBS), most még a tapasztalat nyomot többet a latba és a debreceni versenyző szerezte meg az aranyérmet. Újabb olimpiai súlycsoportra került sor a 60kg-ra, ahol is a 64kg-ból lefogyasztott Papp Nikolett (IMP) csapott össze Pikács Mercédesszel (HSH). Papp folyamatos támadásai eredményesebbnek bizonyultak, így ő állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Nagyon szoros mérkőzést hozott Kiss Orsolya (DVS) és Dobos Zsuzsanna (VIC) küzdelme. A 64kg-os súlycsoportban végül 3:2-es pontozással Kiss-t látták jobbnak a bírák. Következett a 69kg, ahol Nagy Bianka (SZB) egyhangú pontozással győzte le Varga Tímeát (VSC) és védte meg bajnoki címét. A nap mérkőzése következett a legmagasabb olimpiai kategóriában, ahol a két nagy riválisnak, Kovács Máriának (PVS) és Ducza Anitának (NYVS) kellett eldöntenie a bajnoki cím sorsát. Remek küzdelmet, szép akciókat láthattak a szurkolók. A presztízs csatában egyhangú pontozással Kovács Mária bizonyult jobbnak. Így pályafutása alatt immár a negyedik súlycsoportban is aranyérmet szerzett, szám szerint pedig a 10. alkalommal lett bajnok. A 81kg-osok között hamar véget ért Nagy Tímea (DVS) mérkőzése mivel ellenfele Vízkeleti Rita (MMF) edzője a mérkőzést az első menetben feladta. Timi a 64kg-ot követően először állhat fel a dobogó legfelső fokára az új súlycsoportjában. A szuper kategóriában Sándor Lilla (SZB) került szembe Monostori Klaudiával (SZD). A nyílt sisakos küzdelemből Lilla tisztább találataival tudott győztesen kijönni, ami számára is az első bajnoki címet jelentette.

A legjobb ökölvívónak járó díjat Kovács Mária kapta meg, míg a csapattok közötti pontversenyben elért elsőségért járó serleget a DVSC-Ökölvívó kft. vihette haza.

Az elmúlt négy napban remekül megszervezett seregszemlén vehettek részt a versenyzők, érdeklődők. A főszervező Seres Attila körültekintően gondoskodott a megfelelő szállásról étkezésről és igény szerint a résztvevők szállításáról is. A programok a kiírtaknak megfelelően zajlottak és a döntők is az alkalomhoz illően kerültek megrendezésre. A díjátadásoknál helyi népviseletbe öltözött lányok vitték az érmeket, fanfárok zenéltek. Első ízben a Sportklub jóvoltából az érdeklődők felvételről is megnézhetik a finálé mérkőzéseit.(a műsor időpontjáról a későbbiekben tájékoztatunk) A bajnokok az érem és a serleg mellé a Firestop tűzvédelmi cégnek köszönhetően ponchót is kaptak ajándékba.
Reméljük jövőre Hódmezővásárhelyen ugyanilyen színvonalas OB-n vehetünk majd részt!


Döntő eredmények:

Junior korcsoport

50     Kg     ÖTVÖS Fanni     FBO              -     FADGYAS Vivien    VEC     RSC2
52     Kg     PAPP Noémi     UBC              -     KALDERÁS Erika     SZD     0:5
54     Kg     NAGY Kornélia Kitti     BIG     -     BATYI Barbara     HVS     RSC3
60     Kg     BENKE Sára     HRB              -     VETRÓ Gabriella     HSH     1:4
63     Kg     CSŐSZ Nikolett     FBC          -     KOZMA Anita     HBC     5:0
70     Kg     KOVÁCS Krisztina     SGY      -     BÓTA Györgyi     ESI     RSC1
75     Kg     LAKATOS Alexandra     ESI    -     PESTI Beatrix     FBO     RSCi1
48     Kg     VÁRY Lili     VEC                       -     WURST Nikoletta     FBO     5:0
57     Kg     RÁCZ Leila     MTK                   -     CSOMBOR Vivien     UTE     4:1


Elit korcsoport

48     Kg     ANCSIN Katalin     KSI      -     BÖDE Anita     EDI     5:0
51     Kg     BERI Krisztina     DTE       -     MIZSEI Vivien     KKF     0:5
54     Kg     NÉMEDI Csilla     SGY      -     KIS-VARGA Bettina     TKT     5:0
57     Kg     RÁCZ Irén     DVS              -     ANDRÁS Nikoletta     TBS     5:0
60     Kg     PAPP Nikolett     IMP         -     PIKÁCS Mercédesz     HSH     4:1
64     Kg     KISS Orsolya     DVS        -     DOBOS Zsuzsanna     VIC     3:2
69     Kg     VARGA Tímea     VSC      -     NAGY Bianka     SZB     0:5
75     Kg     DUCZA Anita     NYV        -     KOVÁCS Mária     PVS     0:5
81     Kg     NAGY Tímea     DVS        -     VÍZKELETI Rita     MMF     AB1
+81     Kg     SÁNDOR Lilla     SZB    -     MONOSTORI Klaudia     SZD     5:0

 

Szuknai Zsuzsanna
 

képgaléria
Véget ért a XIV.Elit és II.Junior Női Ökölvíó OB