2010.11.22 - I. Egyetemi boksztalálkozó

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

I. ORSZÁGOS EGYETEMI ÖKÖLVÍVÓ HALLGATÓK TALÁLKOZÓJA


2010. november 13-án rendezte meg a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Egyetemi Bizottsága az I. Országos Egyetemi Hallgatók Találkozóját a University Boxing Club edzőtermében.

Az egyetemi ökölvívás Vona János nevéhez fűződik. 2000-ben néhány egyetemi hallgató tanítványával megalakította a felsőoktatási intézmények hallgatói számára testnevelési aláírás megszerzéséért ökölvívó edzéseket szervező sportegyesületét az ökölvívás népszerűsítésének, terjesztésének céljával az intellektuális, magasan képzett emberek körében is.
Rövidesen szerződéses keretek között tanította e nemes olimpiai sportágat edzőtermében a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatóinak. Az érdeklődők magas létszáma miatt többszöri edzőterem bővítésre került sor. 2007-től a sportegyesület új koordinátorával már több budapesti egyetemen és főiskolán beindították az egyetemi ökölvívást a hallgatók megfelelő tájékoztatása után, hogy minden érdeklődő kipróbálhassa vagy versenyszerűen űzhesse e sportágat. Közbenjárásukra több vidéki nagyvárosban (Székesfehérvár, Nyíregyháza, Győr, Kecskemét, Gyöngyös, Miskolc) is elkezdődött a hallgatók képzése a helyi ökölvívó klub és felsőoktatási intézmény együttműködésében.
Vona János kezdeményezésére a MÖSZ Elnöksége 2009. november 3-án megalakította az Egyetemi és Főiskolai Ökölvívó Bizottságát, melynek vezetőjévé is őt nevezték ki.

2010. november 13-án a University Boxing Club adott otthont új edzőtermében az
I. Országos Egyetemi Hallgatók Találkozójának, mely az ismerkedésről, közös edzésről és edzők közti eszmecseréről szólt.
9 órától folyamatosan érkeztek a budapesti hallgatók, a vidéki klubok vezetői, edzői és ökölvívó hallgatóik valamint a MEFS képviseletében Kovács György sportszakmai munkatárs is.
Közös bemelegítés után 11 órakor az Egyetemi Bizottság Vezetője a résztvevők köszöntésével megnyitotta a találkozót, beszélt a magyarországi egyetemi ökölvívás eddigi történetéről, céljairól, ismertette a tervezett programot. Átadta a szót Borbély Szilárd nemzeti bírónak, aki rövid szabályismertetést tartott az ökölvívó versenyszabályzatról. Edzőmeccsek vívása mellett a tanítványok edzőt cseréltek, mindenki más edzővel edzhetett, iskolázhatott.  A klubok vezetői megbeszélték a felsőoktatási hallgatók ökölvívó képzésének tematikáját hobbyszinttől versenyszintig valamint a motiválás, érdeklődéskeltés és fenntartás lehetséges technikáit.
 
Dr. Vincze Pál a BME Testnevelési Tanszékvezetője és a MEFS Megbízott Elnöke, az egyetemi ökölvívás megalakításának első számú támogatója is meglátogatta a rendezvényt, örömmel üdvözölte a megjelenteket valamint az egykori kezdeményezés e történelmi lépését. A jó hangulatú, kellemes találkozó 15 órakor ért véget.
Az Egyetemi Bizottság köszöni a megjelentek részvételét és a sikeres találkozó új lendületével szervezi tovább a magyarországi egyetemi ökölvívást, az első országos egyetemi bajnokság megrendezésének céljával.


Budapest, 2010-11-15


Írta és fotók: Kilin Tünde
 

képgaléria
I. Egyetemi boksztalálkozó I. Egyetemi boksztalálkozó I. Egyetemi boksztalálkozó