2010.07.08 - Kitüntették Ch. Gáll Andrást

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

1995 óta ünneplik meg a Sportújságírás Világnapját. Ebből az alkalomból pénteken, augusztus 2-án a Magyar Sportújságíró Szövetség kitüntetéseket osztott ki – kollégánk, Ch. Gáll András, a MÖSZ nemzetközi igazgatója a legrangosabb szakmai elismerést, a Feleki László-díjat vehette át Pajor-Gyulai Lászlótól, a MSÚSZ elnökétől.

Barátunk – miután diplomázott a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem külgazdasági szakán – 1981-től tíz éven át a Magyar Távirati Iroda sportszerkesztőségében dolgozott olyan legendák, mint Hoffer József, Szalay Péter, Boskovics Jenő vagy Kozák Mihály társaságában. A rendszerváltás után a Pesti Hírlap, az Esti Hírlap sportrovatában tevékenykedett, majd a Sportissimo című színes hetilap főszerkesztője lett.

Később a Népszavánál, a Vasárnapi Híreknél, a SZTÁR Sportnál dolgozott, majd 2005 és 2008 között a Nemzeti Sport riportereként tudósított megannyi világeseményről – az utóbbi 22 évben öt nyári és két téli olimpiáról, továbbá két labdarúgó-világbajnokságról tudósított, három idegen nyelven (spanyolul, angolul, oroszul) beszélő újságíróként, miközben az (origo) hírportáltól kezdve a Sport Plusz és a FourFourTwo című hetilapokon át a Magyar Rádiónak is segített külső munkatársként.

András szerelme az ökölvívás (és persze a labdajátékok, valamint az úszás), ennek – és elnökünkhöz, Dr. Csötönyi Sándorhoz fűződő két évtizedes barátságának – köszönhetően csatlakozott a Magyar Ökölvívó Szakszövetség stábjához idén áprilisban, nemzetközi igazgató munkakörben. Emellett az AIBA sajtó- és marketingbizottságának is tagja, az ökölvívás világeseményeinek rendszeres látogatója, immár nemcsak sportújságíróként, hanem sportdiplomataként is.

Írta: Szakos József

Fotó: Szakos József

képgaléria
Kitüntették Ch. Gáll Andrást Kitüntették Ch. Gáll Andrást