2010.05.10 - Szakos József kitüntetése

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Szakos József kitüntetése A Magyar sport napja alkalmából.

 

Forrás: kuzdoter. com

Szakos József, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség szakmai igazgatója a sport területén végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül, a magyar sport napja alkalmából a Magyar Sportért díj II. fokozatát kapta

A kitüntetést Varga Zoltán önkormányzati miniszter adta át mesteredző kollégánknak a Duna Palotában rendezett csütörtöki ünnepségen.

Szakos József versenyzőként magyar bajnoki ezüstérmes volt az ifjúsági korosztályban, felnőtteknél OB-bronzérmes. Edzői pályafutását 1974-ben kezdte, három évig társadalmi munkában, a Budapesti Honvéd SE-ben. Később a Központi Sportiskolában dolgozott, 1978-tól, 1981-től pedig szakág-vezetőként.

Olyan klasszisok kerültek ki a keze alól, mint Erdei Zsolt amatőr és profi világbajnok, Farkas György Eb-ezüstérmes sokszoros válogatott, Gregárik Krisztián felnőtt válogatott, és még hosszan folytathatnánk a sort. Több mint száz magyar bajnokot nevelt a különböző korosztályokban.

Szakos József 1998 májusa óta dolgozik a Magyar Ökölvívó Szakszövetségben. 2003-ig főtitkár volt, majd azóta szakmai igazgatóként tevékenykedik. Emellett a közép- és alapfokú magyarországi edzőképzés vezetője és tanára.

Írta: Ch. Gáll András

 

képgaléria
Szakos József kitüntetése