2010.03.13 - Grand Prix torna Csehországban

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Grand Prix torna Csehországban

Erős női mezőny gyűlt össze Usti nad Labemben (CZE) az első alkalommal nők részére is megrendezésre kerülő Grand Prix tornán. A lányok a három olimpiai súlyban húzhattak kesztyűt, 51kg-, 60kg-, 75kg-ban. A magyar színeket Ancsin Katalin (51kg), Tóth Zsófia (60kg) és Kovács Mária (75kg) képviseli.
Sajnos nem kedvezett a sorsolás versenyzőinknek, a három lányból ketten mindjárt az orosz válogatott legeredményesebb öklözőivel mérhették össze tudásukat. Tóth Zsófia (SLG) Sofya Ochigava, míg
Kovács Mária (PVSK) Irina Sinetskaya ellen lépett első körben a szorítóba. Ancsin Katalin (UBC) a cseh Juranova Jana-val kezdett.

Elsőként a magyar lányok közül a Salgótarjánban bokszoló Tóth Zsófia (60kg) lépett a kötelek közé. A nemzetközileg szinte teljesen rutintalan Zsófinak nehéz dolga volt a kétszeres világbajnokkal szemben. A tavaly évi Európa Bajnokság legjobb ökölvívójának választott Ochigava tapasztalatával Zsófi nem tudta felvenni a versenyt és vereséget szenvedet.

Szintén az első nap programjában bokszolt a pécsi színekben versenyző Kovács Mária. Marcsi első ízben próbálkozott a 75kg-os súlycsoportban. A kétszeres világbajnokunk nehézsúlyból fogyasztott le fokozatosan erre a kategóriára. Ezért is versenyzett már a tavalyi év során 81kg-ban, hiszen számítani lehetett rá, hogy ha fel is kerül a női ökölvívás az Olimpiára, a legfelső súlycsoportok bekerülésének alig van esélye. Ellenfele világviszonylatban is az egyik legrutinosabb ökölvívónak számít, hiszen már a 2001-es Világbajnokságon ott volt és azóta három VB és öt EB címet gyűjtött be. Marcsinak nem sikerült elsőre a bravúr, Sinetskaya jobban kezdet és az első két menetben olyan előnyre tett szert, amit a mérkőzés második felében már jobban bokszoló Kovácsnak nem sikerült ledolgoznia. Így bár vereséget szenvedet az egyik legnagyobb riválisától megmutatta, hogy van keresnivalója a 75kg-os mezőnyben is.

Ancsin Katalinnak az 51kg-os kategóriában azzal a cseh lánnyal kellet megküzdenie, aki ellen nyerni tudott Budapesten a Magyarország-Csehország csapattalálkozón. Kati szintén még nagyon kevés nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, de hatalmas küzdőszellemmel igyekszik pótolni rutintalanságát. Az University Boksz Club versenyzője a tőle megszokott módon harcolt a győzelemért. A nagy csata 6:6-os döntetlennel végződött, amely a hazai pálya előnyét sejtette, ami be is igazolódott, amikor 12:14 arányú segédponttal Juranova-t hirdették ki győztesnek.
Az év első komoly megmérettetése bár magyar érem nélkül végződött mégis jó tapasztalatszerzésnek bizonyult, valamint segített az olimpiai súlycsoportok jelenlegi erőviszonyainak feltérképezésében.


A tabellák a képgalériában megtekinthetőek.


Szuknai Zsuzsanna
 

képgaléria
Grand Prix torna Csehországban Grand Prix torna Csehországban Grand Prix torna Csehországban Grand Prix torna Csehországban