2010.02.24 - Csehország-Magyarország csapattalálkozó

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Csehország-Magyarország csapattalálkozó

Február 20.-án a Bizalom Kupa 1. fordulója mellett a VASAS Sporttelep ökölvívóterme adott otthont a Csehország- Magyarország női ökölvívó csapattalálkozónak. A találkozón 8 pár mérkőzésére került sor. Bár az eredeti csapatösszetételen többször is változtatni kellett megbetegedések miatt hazai sikerrel zárult az összecsapás.

48kg
Jana Boráková – Dobrádi Csilla ÉBK
Csilla a megszokott súlycsoportjától eggyel fentebb indult. Bár végig támadt és küzdött a jó ütemérzékű és lényegesen magasabb Borákovával nem bírt és egyhangú pontozással kikapott. (2:0)

51kg
Malikova Vladimira – Hosszú Judit KSI
Judit küzdelmes, sok dulakodással tarkított nagy csatában szenvedett 2:1-es pontozással vereséget. Ezzel a csehek előnye már 4:0-ra emelkedett.

51kg
Jana Juranová – Ancsin Katalin UBC
Katinak nehéz dolga volt a magas, vívó stílusú Juranovával. Azonban nagy küzdeni akarásával, folyamatos támadásaival 0:3-as győzelmet sikerült kivívnia, ezzel megszerezve a hazai csapatnak az első pontokat. (4:2)

57kg
Katarina Jezkova – Oravecz Annamária KSI
Eseménytelen első menetet követően a fordított alapállású Annamari balegyenesekkel elkezdte gyűjtögetni a pontokat. Előnyét egyre határozottabban menetről-menetre növelve egyhangú bírói döntéssel nyerte a mérkőzést. (4: 4)

60kg
Tereza Lukesová – Tóth Zsófia SLG
Zsófi a tőle megszokott lendülettel és akarással kezdte a mérkőzést, de ellenfele jól állta a sarat és bírta az iramot. Ugyan a salgótarjáni lány az utolsó menetre nagyon elfáradt ám a küzdelem alatt több tiszta találatot tudott gyűjteni, Így 0:3-as győzelmével a magyar csapat átvette a vezetést. (4:6)

64kg
Vendula Vespalcova – Pikács Mercédesz HSH
A cseh lánynak esélyt sem hagyott Merci. Határozott támadásaira ellenfele nem tudott válaszolni, így hamar számolni kezdett a vezetőbíró. Majd egy következő rohamot követően a mérkőzést beszüntette az 1. menetben. (4:8)

69kg
Danuse Dilhofová – Nagy Bianka SZB
Az alacsonyabb súlycsoportból már ismert Dilhofová beugrásos támadásait Bianka egyenesekkel próbálta megállítani. Az erőszakos és szabálytalan cseh lánnyal való küzdelem végig kiegyenlített volt.. A szoros mérkőzés Nagy tisztább találatainak köszönhetően 1:2-es magyar győzelemmel végződött. (4:10)

75kg
Lenka Dutková – Ducza Anita NYVS
A nagy rutinnal rendelkező Anita végig irányítva a mérkőzést jelentős fölénnyel győzte le Dutkovát. A mérkőzés 0:3-as pontozásos győzelemmel végződött, ami beállította a két csapat közötti 4:12-es végeredményt.

A magyar csapatban kötelek közé lépő lányok kivétel nélkül mindannyian helytálltak és minden tőlük telhetőt megtettek a győzelemért. Azonban érződött a teljesítményükön a mérkőzés hiány, hiszen többeknek ez volt az első mérkőzése a Magyar-bajnokság óta. Emellett voltak, akik most kóstoltak bele először a nemzetközi mezőnybe. A hasonló találkozók remek lehetőséget jelentenek a tapasztalatszerzésre és a nemzetközi mezőny megismerésére.

Köszönjük a Bizalomkupa szervezőinek, hogy lehetőséget biztosítottak a találkozó lebonyolítására!

Gratulálunk a lányoknak az elért eredményhez!

                                                                                         Szuknai Zsuzsanna

 

képgaléria
Csehország-Magyarország csapattalálkozó
kapcsolódó versenyzők