2009.09.21 - IX. Testvérvárosok Kupája

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

IX. Testvérvárosok Kupája, Kiskunhalas

Színvonalas versenyt rendeztek a hétvégén Kiskunhalason. A szervezők mindent megtettek, hogy a verseny sportszerűen, a nézők által élvezhetően legyen lebonyolítva. A ring körül is példás rendet tartottak, ami külön öröm volt a résztvevőknek. Volt olyan mérkőzés, amit nem engedtek elkezdődni addig, amíg a ring körül ordibáló szurkolók vissza nem ültek a lelátóra. Bár bírói hibák mindig előfordulnak (itt is volt olyan férfi meccs amit az egyik bíró 8:1-re adott az egyik, a másik pedig 37:33-ra a másik versenyzőnek), összeségében nem lehet panasz a munkájukra. Bizony sokszor intéssel büntették a fejelést, a tenyerest, ez jót tett a meccsek színvonalának.
A női mezőnyt 10 lány képviselte, amiből 5 mérkőzés kerekedett.
1. nap

46 kgVáry Lili Vecsés juniorKárolyi Alexandra Kaposvár ifi

A junior Várynak nem volt a korcsoportjában ellenfele, de ehhez már hozzászokott, így az ifi Károlyival bokszolt 3 menetet. A mérkőzés "bemutató" volt, de nem véletlenül tettem idézőjelbe. A nézők egy pörgős, sokat ütős meccset láthattak. A bemutató szó nem a legjobb kifejezés ezekre a mérkőzésekre, hiszen mindkét lány beleadott mindent. Igazi éles mérkőzés a végén döntetlen eredménnyel.

Ifi 54 kgKirály Judit SzegedVennes Dzsenifer Vecsés

A szegedi versenyző nem tudott mit kezdeni a 20 cm-el magasabb vecsési lánnyal, így Vennes élete első mérkőzésén győzelemmel mutatkozott be. Mivel a súlyban ketten voltak, így ezzel a győzelemmel az aranyérmet is megszerezte.

Ifi 57 kgBanda Irén KomarnoHorváth Ramóna Vecsés

A pörgős, sokat ütő Banda rögtön az elején rárontott a vecsési lányra, aki nem tudta megtalálni az ellenszert, így a mérkőzés a komarnoi lány idő előtti győzelmével ért véget. Banda Irén ezzel aranyérmes.

Elit 70 kgNagy Bianka SzegedKozma Beáta Kiskunhalas

A helyi versenyző bátran felvette a harcot a rutinosabb szegedi lánykával, de végül győzött a tapasztaltabb Nagy, aki ezzel aranyérmet nyert.
2.nap

Ifi 54-57 kgHorváth Szabina KOMVennes Dzsenifer VEC

 A komarnoi edző nem szerette volna, ha versenyzője mérkőzés nélkül megy haza, így elvállalta a bemutató mérkőzést a vecsési lánnyal. Horváth egy súllyal feljebb volt, Vennes viszont magasabb. A vívóstílus és a közelharc összecsapása volt, két ígéretes fiatal előadásában. A "bemutató" jelző itt sem fedi a látottakat.


Sajnos Mizsei Vivien, a Kiskunfélegyháza 52 kg-os ifi versenyzője hiába mért be, nem volt ellenfele. Apja és edzője 2 napon keresztül próbálta meggyőzni a komarnoi edzőt egy Banda-Mizsei bemutató mérkőzés hasznosságáról, ez nem sikerült.

képgaléria
IX. Testvérvárosok Kupája
kapcsolódó versenyzők